Vi tar ansvar

Alliansen har planer för Eksjö kommun.

Alliansen har planer för Eksjö kommun.

Foto: Ivonne Svahn

Politik2018-07-16 09:52
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Våra fyra partier går till val, var och en på sitt eget program, för vad vi anser är viktigt och om hur vi anser Eksjö kommun ska skötas. Vi har dock en gemensam ambition att även efter valet styra Eksjö kommun tillsammans. Viktigast för oss är att ta ansvar och värna om kommunens grundåtaganden som vård, skola och omsorg och att detta görs på ett ekonomiskt ansvarsfullt sätt. Vi har en gemensam grundsyn att människor som trivs med att bo och verka i vår kommun bidrar till kommunens utveckling. Därför vill fortsätta utveckla kommunen som kultur och evenemangskommun, bland annat genom fortsatt stöd till föreningsliv och ideella organisationer.

Vi har en ökande andel äldre, barn och unga i förhållande till människor i arbetsför ålder, vilket är en utmaning för kommunen. Vi ser skolorna i alla kommunens samhällen som viktiga norm- och kulturbärare och vi vill arbeta för att en likvärdig utbildning med hög kvalité ges på alla våra skolor. Vuxen- och högskoleutbildningar ska erbjudas för att möta behovet av rekrytering både inom offentlig och privat verksamhet. Vi ser vikten av att erbjuda äldreomsorg efter behov och med olika boendealternativ. Vi vill bryta ensamhet för våra äldre, bland annat genom att använda modern teknik och att stödja frivilligverksamheten.

Vi kan inte lova allt till alla. Men vi i alliansen vill fortsätta att bejaka det egna engagemanget i alla åldrar, stimulera individens utveckling genom kunskap och utbildning och arbeta för trygghet genom god vård och omsorg. Som grund för detta kommer vi att värna om det som ger kommunen intäkter, det vill säga ett starkt näringsliv och att människor vill bo och verka i vår kommun.

Vi vill ta ansvar för helheten – Alla är vi Eksjö kommun!

Läs mer om