"Viktigaste valet på decennier"

Insändare2018-09-07 17:16
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den 9 september är det val i Sverige. Det handlar i mångt och mycket om det viktigaste valet på flera decennier.

Jag har haft den stora förmånen att få vara kommunalråd i Vimmerby de senaste fyra åren. Efter valet 2014 valde vi socialdemokrater att ta ansvar för kommunen trots utgångsläget. Ekonomin visade på stora underskott och utmaningarna var stora. Vi tog vårt ansvar och framtiden för Vimmerby ser idag väldigt mycket bättre ut än vad den gjorde för bara fyra år sedan. Ekonomin är under kontroll. Vi har börjat få fart på bostadsbyggandet men än mer måste göras. Vimmerby är i skriande behov av fler bostäder.

I valet ställs två tydliga alternativ mot varandra. Det handlar om den väg vi socialdemokrater har valt. En väg där vi vill fortsätta satsa på en bättre skola, bättre äldreomsorg, på barnfamiljer och pensionärer. Det ställs mot den lösning företrädare från alliansen alltid saluför. Skattesänkningar. Här har de också hundraprocentigt stöd av Sverigedemokraterna.

Vimmerby är en kommun där det bor många äldre. De ska veta att när den dagen kommer då de känner att de inte klarar sig själva hemma ska tryggheten finnas där. Vi vill också att äldreomsorgen i Vimmerby ska förbli i kommunal regi.

Den allra viktigaste förutsättningen för en bra start i livet är skolan. Vårt mål är att alla våra elever ska mötas av behöriga och kompetenta lärare och i klassrummet ska man mötas av både krav och höga förväntningar. Vi kommer också, när vi bygger och renoverar skolor, att planera på så sätt att det bidrar till minskad segregation. Vimmerby ska vara en kommun, inte flera!

En fråga jag brinner för lite extra är våra fantastiska medarbetare i Vimmerby kommun. Den utveckling som skett i vår kommun hade inte varit möjlig utan er. Därför vill jag framföra vårt stora tack till er!

Som anställd i Vimmerby kommun ska du känna att du jobbar på en attraktiv arbetsplats där det ges goda möjligheter till karriärvägar, god lönepolitik och ett livslångt lärande.

Vi har här en utmaning. Vi kommer behöva jobba både med att rekrytera nya medarbetare samtidigt som vi självfallet måste satsa på de som redan jobbar i kommunen.

Snart är valdagen här. Den 9 september är det du som väljer din, Sveriges och Vimmerbys väg in i framtiden.