Vimmerby är en idyllisk småstad

Turismen är en viktig näring för Vimmerby.

Turismen är en viktig näring för Vimmerby.

Foto: Janne Strömsten

Debatt2018-07-12 10:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vimmerby är en idyllisk småstadskommun med cirka 16 000 invånare. Avståndet till Oskarshamn är ungefär lika stort som till Västervik, liksom avståndet vi har till Sveriges tre största städer, Göteborg, Stockholm och Malmö. Vimmerby har anor från bronsåldern och gravar från vikingatiden har hittats i Gästgivarehagen. Storgatan, mitt i Vimmerby har kvar sin medeltida sträckning och i centrum finns flera unika trähus bevarade. Staden var en viktig marknadsplats för bönder från Östergötland och de omgivande trakterna. Vimmerby kommun har flera företag både stora och små och bland de större företagen kan nämnas pressgjuteri, Arlas mjölkpulverfabrik, Ljunghälls och Åbro bryggeri.

En viktig näring för Vimmerby är turismen och då främst Astrid Lindgrens värld, som varje år drar flera hundratusen besökare, både från Sverige men även från andra delar av världen och i denna småstadsidyll finns vi, Sverigedemokraterna Vimmerby.

Sverigedemokraterna är ett demokratiskt, socialkonservativt parti med nationalistisk grundsyn. Vi är en folkrörelse som ständigt växer och vi tar vår roll i den lokala politiken på största allvar och vi vill på bästa sätt förvalta det förtroendet väljarna gett oss.

Vi kan tänka oss att samarbeta med det eller de partier som ger oss bäst förutsättningar att genomföra vår politik. Vi önskar oss ett varmare samhälle där människor känner trygghet och visar omtanke genom att ta ansvar för andra. Den 9/9 är det val. Vill du ha det som det är idag med risk för skolnedläggningar och personal eller vill du ha en förändring på riktigt. Rösta SD Vimmerby

Läs mer om