Alla positionsljusen stulna på företagets vagnar

Flera släpvagnar har rensats på positionsljus vid en stöld hos Asbrants Entreprenad i Vimmerby i helgen.

Foto: Johan Nilsson/TT

Vimmerby2018-09-17 20:02

Totalt har 16 positionsljus stulits från tre släpvagnar.

– Det är så frustrerande i och med att det är små grejer, som nu ställer till med sånt besvär, säger Mattias Astbrant som driver entreprenadföretaget där stölden av positionsljusen upptäcktes på måndagsmorgonen när personalen kom till jobbet.

– Tre släp är rensade på positionslampor. Det är ett vanligt släp till en personbil, ett till en grävmaskin och ett till en lastbil och de har klippt av kablarna. Nu måste jag lämna in det för att få dit nya ljus och det tar en eller två dagar när vagnarna måste stå stilla, säger han.

Kopplingen mellan värdet på de stulna lamporna och de följder som drabbar honom och hans företag som gör honom så irriterad.

– Lamporna kan inte kosta många tior om man köper hos någon kedja, så jag kan inte tänka mig att de stulit för att sälja dem, det är mycket dumt tänkt i så fall. Men för mig blir det kostsamt.

Det här är andra gången på några veckor som företaget drabbas av stöld. Förra gången stals diesel och tankar och utöver det kostade uppbrutna lås och tanka tusentals kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!