Barnpiloterna igång i Källängsparken

På plats i Källängsparken gör barnen med barnpiloternas hjälp tröjor som de skapar tillsammans. De kan även få ansiktsmålningar om de vill.

Othman Tatar, Mavile Seytoplaeva, Jetty Verboom och Chelsy Nicolas är 4 av de 11 barnpiloterna som jobbar med FNs barnkonvention.

Othman Tatar, Mavile Seytoplaeva, Jetty Verboom och Chelsy Nicolas är 4 av de 11 barnpiloterna som jobbar med FNs barnkonvention.

Foto: Elin Wahlgren

Vimmerby2018-07-12 06:00

Det är Barnpiloterna som har tagit intiativet till aktiviteterna i Källängsparken, för att nå ut till barnen och berätta för dem om FNs barnkonvention, som är ett avtal mellan 196 länder med bestämmelser om mänskliga rättigheter för barn.

– Det är kul att lära barnen om barnkonventionen och deras rättigheter medan vi leker med dem. Men de kan redan mycket, säger Jetty Verboom.

–  De kan ofta mer än de vuxna, barnen tycker att det är intressant, säger Mavile Seytoplaeva.

Othman Tatar, Mavile Seytoplaeva och Jetty Verboom är några av de ungdomar som jobbar för barnpiloterna. De har alla olika anledningar till varför de lägger ned sin tid på det här projektet.

– Anja (Persson, ungdomssamordnare på Fabriken) kom fram till mig och mina kompisar i skolan och frågade om vi skulle vilja vara med i barnpiloterna och berättade lite om det. Jag tyckte det lät kul och att man får prata med politiker. Då kan jag påverka och göra skillnad, säger Mavile Seytoplaeva.

– Det är kul att vi får jobba med barn och med barnkonventionen. Tillsammans kan vi göra Vimmerby till en bra plats för barnen och i längden kanske också hela Sverige, säger Jetty Verboom.

Othman Tatar håller med de andra två.

– Det roligaste med att vara med här är den gemenskapen som vi fått, och att ha fått lära känna så många nya vänner, säger han.

Arbetet fortsätter under hela året och den åttonde september annordnar de Världsfest Vimmerby, dit vill de att alla ska komma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!