Britt-Marie får utmärkelse för sitt engagemang

I runt 30 år har Britt-Marie Ingelsjö jobbat som handledare inom äldreomsorgen. Nu uppmärksammas hon med regional utmärkelse.

Britt-Marie Ingelsjö, Merima Husic, Annelie Medling och Boel Vigren Gustafsson vid Vimarhaga.

Britt-Marie Ingelsjö, Merima Husic, Annelie Medling och Boel Vigren Gustafsson vid Vimarhaga.

Foto: Elin Emström

Vimmerby2021-06-28 16:18

Utmärkelsen "Årets handledare" i Kalmar län tilldelas i år till Vimmerbybon Britt-Marie Ingelsjö, som arbetat inom vård och omsorg i 44 år. 

– Det känns jätteroligt att få den här utmärkelsen. Jag tycker att det är roligt med eleverna, jag lär mig mycket av dem och jag hoppas att de lär sig mycket av mig.

Priset delas årligen ut av Vård- och Omsorgscollage för att uppmärksamma engagerade och kunniga handledare. Först utses vinnare i de 22 regionerna, av dem väljs sedan en som får årets nationella utmärkelse i december. Verksamhetschef inom äldreomsorgen i Vimmerby, Boel Vigren Gustafsson, menar att det i deras ögon inte var någon tvekan om vem de ville skulle få priset. 

– Av vad vi fått höra var juryn i Kalmar helt överens om att det skulle vara Britt-Marie som skulle vinna, berättar hon.

– Det här är jättestort med tanke på hur stor roll och funktion Britt-Marie har, menar enhetschef Merima Husic. 

Britt-Marie jobbar på Vimarhaga F och tar där emot elever som utbildar sig inom vård och omsorg.

– Det är viktigt att de får med sig lugn och ro. Att de noga går igenom saker och ting. De kommer allihopa med olika kunskapsnivåer så jag försöker möta alla där just de är. 

I nomineringen till utmärkelsen står det bland annat "Britt-Marie har en otrolig kunskap och erfarenhet inom detta yrke." "Handledarskapet tar hon på största allvar. Hon ser till att de studerande får lära sig så mycket som möjligt, så de får vara med i olika arbetssituationer".

Britt-Marie Ingelsjö har jobbat inom vård och omsorg i 44 år och varit handledare i 30 år.
Britt-Marie Ingelsjö har jobbat inom vård och omsorg i 44 år och varit handledare i 30 år.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!