På plats i riksdagen – ett utskott hon gärna undviker

På måndagen var Marie Nicholson (M) från Vimmerby med och fattade sitt första riksdagsbeslut när ny talman valdes. Vilka frågor hon sen kommer att jobba med som riksdagsledamot vet hon inte. Men är öppen för de flesta utskott – utom ett.

Marie Nicholson (M) byter nu från kommunpolitiken i Vimmerby till riksdagen. På måndagen var hon med om att utse Andreas Norlén till talman för ytterligare fyra år.

Marie Nicholson (M) byter nu från kommunpolitiken i Vimmerby till riksdagen. På måndagen var hon med om att utse Andreas Norlén till talman för ytterligare fyra år.

Foto: Riksdagen

Vimmerby2022-09-26 12:00

Marie Nicholson har nu i princip lämnat kommunpolitiken i Vimmerby för att arbeta som riksdagsledamot för Moderaterna i Kalmar län. Hon hade förstaplatsen på partiets riksdagslista för länet och fick dessutom flest kryss, 901 stycken. Dessutom ökade Moderaterna från ett till två mandat för Kalmar län.

Hur känns det att vara på plats i riksdagen?

– Det känns väldigt spännande och stort. Vi ska välja talmans-presidium senare under måndagen. Det är inte var dag man gör det, säger Marie Nicholson när Vimmerby Tidning når henne efter en första rundvandring i riksdagshuset.

Även om det var först på måndagen som riksdagsarbetet började har hon varit på plats sen i torsdags.

– Det har mest varit praktiska bestyr med passagekort och sånt och en del gruppmöten om partiets fortsatta regeringsförhandlingar, berättar hon.

Vilket eller vilka utskott hon sen kommer att arbete i vet hon inte. Det blir klart den 4 oktober.

Har du några önskemål?

– Ja, jag har lämnat några önskemål, men jag kan i stort sett tänka vilka utskott som helst, förutom försvarsutskottet för där han min sambo suttit.

Oavsett vilka frågor hon kommer att fokusera på ser hon fram emot att sätta i gång arbetet.

– I kommunpolitiken behöver man kunna om alla frågor, i riksdagen däremot får man grotta ner sig i de frågor som hör till utskottet och det är något jag ser fram emot.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!