Förvaltningschefen går i pension

Förvaltningschefen Birgitha Sahlin går i pension nästa år. Men redan nu börjar kommunledningen söka hennes efterträdare.

Birgitha Sahlin slutar som förvaltningschef för barn- och utbildningsnämnden nästa år.

Birgitha Sahlin slutar som förvaltningschef för barn- och utbildningsnämnden nästa år.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2018-06-07 12:05

Nästa sommar fyller Birgitha Sahlin 65 år och planerar då att gå i pension. Det ska ha meddelats på kommunstyrelsens senaste sammanträde i tisdags, och presenterades på kommunens hemsida under torsdagen.

Där skriver man att anledningen till att beslutet kommer redan nu är för att möjliggöra en bra rekrytering och överlämning till en efterträdare.

– Vi vet att det kan ta tid att rekrytera till denna typ av tjänst och att vi kan påbörja den i god tid möjliggör en bra överlämning, säger Carolina Leijonram i pressmeddelandet.

Rekryteringen av Birgitha Sahlins ersättare ska påbörjas efter sommaren.

– Jag har tänkt på detta under en tid och har kommit fram till att det passar bra att gå i pension i samband med en ny mandatperiod. Det ger den nya ledningen för barn- och utbildningsförvaltningen de bästa förutsättningarna när de ska påbörja arbetet att tillsammans med barn- och utbildningsnämnden arbeta med att utveckla vision och mål för utbildningen i Vimmerby kommun, säger Birgitha Sahlin i pressmeddelandet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!