Snart Ă€r det inflyttning – men nĂ€sta etapp dröjer

Inom kort Àr 14 nya bostadsrÀtter klara för inflyttning. Men sedan Àr det stopp. PÄ grund av det osÀkra omvÀrldslÀget har FB Bostad pausat sitt stora projekt i Vimmerby.

Än sĂ„ lĂ€nge har det byggts 14 bostadsrĂ€tter i tre byggnader. Infarten till det nya bostadsomrĂ„det ligger mellan Skogsbackens förskola och VOK-stugan, i utkanten av Vimmerby.

Än sĂ„ lĂ€nge har det byggts 14 bostadsrĂ€tter i tre byggnader. Infarten till det nya bostadsomrĂ„det ligger mellan Skogsbackens förskola och VOK-stugan, i utkanten av Vimmerby.

Foto: Michael Nordin

Vimmerby2023-06-19 06:00
undefined
Totalt ska det bli ett 40-tal bostadsrÀtter. Det Àr i alla fall tanken. Men Àn sÄ lÀnge Àr det "bara" 14 bostÀder pÄ plats. Det Àr oklart nÀr nÀsta etapp kan dra igÄng.

För nĂ€rvarande Ă€r det full aktivitet pĂ„ KartgrĂ€nd – dĂ€r Vimmerbys nya bostadsomrĂ„de vĂ€xer fram.

Byggjobbarna fixar med det sista innan de första familjerna kan flytta in. Det mÄlas, lÀggs betongplattor, sÀtts upp lister och sÄ vidare.

– Nu Ă€r det bara nĂ„gra veckor kvar innan de 14 bostĂ€derna Ă€r helt klara. Det Ă€r inflyttning 5 juli och 24 augusti, sĂ€ger projektledaren Andreas Ask.

undefined
Richard Backheden, som jobbar pÄ AB Gilbert Gustafssons, ser till att utemiljön blir trevlig.

Totalt vill FB Bostad bygga ett 40-tal bostadsrÀtter i omrÄdet (Brf StubingrÀnd), som ligger i anslutning till TÀljstensgatan, RÄdjursstigen och KompassgrÀnd.

NÀr det blir verklighet ÄterstÄr att se. Etapp 2 har nÀmligen pausats pÄ obestÀmd tid.

– Just nu avvaktar vi lite. Det beror helt enkelt pĂ„ den svaga marknaden för nyproduktion. Vi vĂ€ntar pĂ„ att rĂ€ntelĂ€get ska stabiliseras och att bostadsmarknaden ska komma i balans igen. DĂ„ drar vi igĂ„ng etapp 2 som innehĂ„ller nio bostĂ€der, sĂ€ger Andreas Ask.

NĂ€r kan det bli, tror du?

– Förhoppningsvis i början av nĂ€sta Ă„r, men det Ă€r svĂ„rt att veta. Det kan Ă€ndras fort Ă„t bĂ„da hĂ„ll.

undefined
Det Àr bara lite smÄfix kvar innan bostÀderna Àr helt klara. Boytan Àr 94-107 kvadratmeter.

Magnus Boberg pÄ FastighetsbyrÄn Àr ansvarig mÀklare. Han sÀger sÄ hÀr om lÀget:

– Rent generellt Ă€r intresset för nyproduktion svagt, bĂ„de pĂ„ spekulantsidan och entreprenörssidan, eftersom förutsĂ€ttningarna Ă€r sĂ„ oförutsĂ€gbara. Men vi har faktiskt fĂ„tt in en del förfrĂ„gningar angĂ„ende just StubingrĂ€nd de senaste mĂ„naderna. NĂ€r lĂ€get stabiliseras och vi fĂ„r klartecken kommer det gĂ„ sĂ€lja bostĂ€der dĂ€r igen. Det Ă€r inga konstigheter – det kommer bli ett kanonomrĂ„de. 

undefined
Ludvig Fasth pÄ Byggklason Àr arbetsledare. "Det har rullat pÄ som planerat, vi har fÄtt leveranserna i tid", sÀger han.
Varje bostadsrÀtt har en egen baksida dÀr det ska bli grÀs sÄ smÄningom.
Varje bostadsrÀtt har en egen baksida dÀr det ska bli grÀs sÄ smÄningom.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
 
 
 
 
 
 
LĂ€s mer om