Kvinna gick till attack inne i stadshuset

En kvinna uppträdde på tisdagen hotfullt inne i stadshuset i Vimmerby. Bland annat kastade hon sten samt använde ett isblock som tillhygge och krossade en fönstervägg.

Ett hundbett på Himmelstalund har blivit anmält till polisen.

Ett hundbett på Himmelstalund har blivit anmält till polisen.

Foto: Johan Nilsson/TT

Vimmerby2019-01-23 18:00

Under tio minuters tid, mellan klockan 13.00 och 13.10 på tisdagen, gick en kvinna i 25-årsåldern till attack och uppträdde hotfullt inne i stadshusets foajé i Vimmerby. Kvinnan hade ett isblock samt stenar med sig in i stadshuset, föremål som hon senare kastade inne i foajén och bland annat krossade en fönstervägg.

– Enligt anmälan ska attacken inte ha varit riktad mot någon speciell person, även om det uppfattades som väldigt obehagligt, säger Gunnar Ege på polisen.

Kvinnan hann försvinna innan polisen kom till platsen, men hon är sedan tidigare känd av polisen och misstänks nu för brottet, som rubriceras som skadegörelse.

Vimmerby kommuns säkerhetssamordnare Håkan Westerback kommenterar händelsen:

– Visst inträffar incidenter ibland, men jag kan inte minnas att vi haft någon så här allvarlig incident under min tid på den här tjänsten. Det är i vilket fall väldigt ovanligt.

– För att kunna analysera detta och göra en hotbedömning måste polisutredningen bli klar. Sedan har vi ju ett arbetsgivaransvar att ge personalen det stöd och den hjälp de behöver, precis som på vilken annan arbetsplats som helst, säger Håkan Westerback.

Arbetet med att se över säkerheten i stadshuset är ett konstant pågående arbete.

– Vi håller på att säkra upp och gör iordning där vi har sett svagheter. Samtidigt är det här ett bevis på att det fungerar och att man inte kan ta sig igenom. Det jag är intresserad av är att skyddet fungerar på bästa sätt, säger Håkan Westerback.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!