Matbutik hade inbrott – här slog tjuvarna till

"Rutan är krossad – det är inbrott i din butik". Det samtalet fick ägaren Maher Alsaloom mitt i natten. "Jag åkte till Vimmerby direkt och kunde konstatera att det försvunnit en massa mobiltillbehör", säger han.

Tjuven eller tjuvarna krossade en ruta på sidan av fastigheten och tog sig in i butiken.

Tjuven eller tjuvarna krossade en ruta på sidan av fastigheten och tog sig in i butiken.

Foto: Michael Nordin/Privat

Vimmerby2024-04-19 06:45

Natten mellan torsdag och fredag var det inbrott i matbutiken Minilivs på Vimmerbyallén.

– Vi fick in larmet 04:04 och var på plats 04:11. Då var det ingen tjuv kvar i butiken, säger Filip Annas vid polisens ledningscentral.

När Vimmerby Tidning besöker Minilivs några timmar senare är ägaren Maher Alsaloom på plats. Han visar att tjuven eller tjuvarna försökte ta sig in genom huvudentrén – men det gick inte.

– Då krossade de rutan på sidan och tog sig in den vägen. När jag kom hit i natt var det en massa glassplitter på golvet. Det har vi städat upp nu, så att butiken kan vara öppen som vanligt.

undefined
Framme vid kassan har det försvunnit flera mobilladdare och andra tillbehör. "Just nu vet jag inte hur många som är borta", säger ägaren Maher Alsaloom.

Vid inbrottet stals det mobiltillbehör framme vid kassan, som laddare och mobilskydd. Det har även försvunnit papper som man rullar cigaretter med.

– Det är vad jag kan se just nu. Vi får se om det har försvunnit något mer. Jag behöver kolla runt i butiken och räkna på hur mycket som saknas.

Hur känns det här?

– Det är okej. Om man har en butik får man räkna med att det kan hända. Jag blickar framåt.

undefined
Utöver den krossade rutan är det ett litet hål i entrédörren.

Maher Alsaloom, som bor i Kisa, tog över Minilivs på Vimmerbyallén för cirka två år sedan.

– Vi hade ett inbrottsförsök för ett halvår sen, men annars har det varit lugnt fram till nu. Vi har kameraövervakning och polisen kommer få filmerna direkt från Securitas, säger han.

Det bekräftas av Anders Hultman vid polisen.

– Det har gjorts en brottsplatsundersökning och vi kommer ta del av kameraövervakningen, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!