M polisanmäler falska flygblad

För ett par veckor sedan uppmärksammade Moderaterna i Vimmerby att flygblad delats ut med partiets logga på. Men informationen på flygbladen tillhörde inte partiet utan innehöll vad M själva beskriver som ”grova felaktigheter”. Nu polisanmäls händelsen.

"Syftet har ju varit att förvirra människor" säger Marie Nicholson om de falska flygblad som ska ha spridits i Vimmerby med Moderaternas logga.

"Syftet har ju varit att förvirra människor" säger Marie Nicholson om de falska flygblad som ska ha spridits i Vimmerby med Moderaternas logga.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2018-09-05 20:00

– De har använt vår logga och allt ser vid första anblick väldigt seriöst ut. Men om man vet lite om vår politik förstår man ganska snabbt när man börjar läsa att det inte alls stämmer överens med vad vi står för, säger partiets gruppledare i Vimmerby, Marie Nicholson.

Den felaktiga informationen ska ha bestått av påståenden som handlat bland annat om integration och höjda skatter. Marie Nicholson säger att partier i andra delar av landet har utsatts för liknande händelser, och att det då misstänks ha legat nazistiska motiv bakom.

– Nu vet jag inte om det är så i det här fallet, säger hon.

Varför tror du att ert parti drabbats?

– Kanske för att Moderaterna har gått ut med att vi vill kriminalisera deltagande i våldsbejakande rörelser, alltså att det ska vara kriminellt att delta i våldsbejakande organisationers verksamhet. Sådant hör inte hemma i ett demokratiskt samhälle, säger Nicholson.

– Nu ska vi anmäla det här – inte för att vi tror att det kommer leda till något men för att visa att det här inte får ske.

Har det skett fler liknande händelser under valrörelsen?

– Nej, det har varit en trevlig ton faktiskt och folk man pratat med ute har visat respekt. Våra valaffischer har heller inte direkt utsatts, bara någon enstaka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!