Massor med aktiviteter för barn i Storebro

En mängd olika aktiviteter genomfördes för barn vid idrottsplatsen i Storebro under lördagen. Ordförande i Storbro IF, Eva Kindstrand-Drie, berättar att det är första gången man gör något sådant.

Olle, ett av de deltagande barnen på motionsloppet. här tillsammans med föräldrarna Hanna Ericsson och Erik Petersson.

Olle, ett av de deltagande barnen på motionsloppet. här tillsammans med föräldrarna Hanna Ericsson och Erik Petersson.

Foto:

Vimmerby2017-08-21 13:00

Ett intensivt regnväder under natten gjorde dock arrangörerna lite oroliga,men turen var med dem. Det blev till och med sol på Barnens dag, och barnens glädje gick inte ta miste på. 

En mängd olika aktiviteter genomfördes. Två motionslopp, dels ett för barn mellan 0-6 år. Den yngsta anmälda deltagaren var 1,5 år gammal. De skulle springa ett varv kring bägge fotbollsplanerna vilket var cirka femhundra meter. De allra yngsta fick naturligtvis lite hjälp av sina föräldrar och blev till och med burna bitvis. Vid målgång fick alla deltagare var sin medalj samt en banan. De fick även behålla den nummerlapp man haft på sig, ett minne för livet. Det andra loppet var för de lite äldre barnen som var mellan 6-10 år. De sprang en slinga i skogen som var 1,5 kilometer.

Eftersom barnen hade med sina föräldrar, och i en del fall även mor- och farföräldrar, så fanns lite aktivitet även för dem. Tipspromenaden hade nämligen både barn- och vuxenfrågor. Men mest var det ändå barnens dag med bland annat hoppborg, ansiktsmålning, ponnyridning och fiskdamm. Det var även gott om mat från grillen, både hamburgare och korv. Kaffeservering och våfflor. Ingen behövde vara hungrig.

Sjuttonåriga Maya Gustavsson, från Tuna, bjöd på lite underhållning. Till eget ackompanjemang på piano, framförde hon en mängd kända låtar.

Hon berättade att till hennes favoritartister hörde Håkan Hellström och Lars Winnerbäck. Maya ville att de låtarna hon framför skulle ha ett budskap och betydelse. Hon har prövat att skriva lite själv, men än så länge så är det andras som gäller. Maya har tidigare medverkat på lite talangjakter, skolavslutningar samt sjungit både på bröllop och dop.

Dagens bokning hade hon fått efter att hon blivit sedd och hörd vid Warmbadhuset i Vimmerbys kulturkvällar tidigare i sommar.

De minsta deltagarna hade minst sagt benen fulla av spring. Foto: Bertil Andersson
De minsta deltagarna hade minst sagt benen fulla av spring. Foto: Bertil Andersson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!