Hårdare konkurrens om hungriga kunder

Pizzeriorna i Vimmerby har fått oväntad konkurrens – av Circle K. Tack vare ett nytt samarbete har "macken" börjat sälja kebab. "Vi har förmodligen tagit några marknadsandelar", säger Ulf Larsson.

Rami Diraoui och de övriga medarbetarna på Circle K i Vimmerby har serverat omkring 400 kebabrullar på bara några veckor. "Det tar ungefär två minuter att göra en rulle, så det är snabba ryck."

Rami Diraoui och de övriga medarbetarna på Circle K i Vimmerby har serverat omkring 400 kebabrullar på bara några veckor. "Det tar ungefär två minuter att göra en rulle, så det är snabba ryck."

Foto: Michael Nordin

Vimmerby2023-11-20 06:00
undefined
Amir Kheirmand, som vann tv-programmet "Sveriges mästerkock" 2014, står bakom företaget Schysst Käk som nu har startat ett stort samarbete med Circle K.

Circle K, som har cirka 300 fullservicestationer runt om i Sverige, har tecknat ett stort avtal med kebabföretaget Schysst Käk.

I praktiken innebär det att alla stationer har breddat sitt matutbud med kebabrullar.

– Det är Circle K centralt som styr sortimentet. Vi hänger bara med. Den här nya satsningen med kebabrullar kom till oss i Vimmerby för ungefär tre veckor sedan, säger franshisetagaren Ulf Larsson.

Hur har det gått?

– Det har verkligen varit en fantastisk start. Den första veckan sålde vi fyra gånger så mycket som de hade budgeterat med. Totalt har vi sålt omkring 400 kebabrullar de första tre veckorna. Om man slår ihop det med 270-300 korv om dagen så inser man att vi serverar många måltider.

– Vi har gått från en bensinstation till en restaurang, kan man säga. Det är inne i butiken som vi kan göra affärer. Själva bensinen är det Circle K som står för, vi har bara ett skötselavtal.

Är det inte risk för långa köer när personalen gör mer och mer mat?

– Vi har rutiner som gör att det rullar på. Exempelvis kan en medarbetare göra mat, medan en annan tar hand om de snabba kunderna. Än så länge har det inte krävts någon extrapersonal – men eventuellt kan vi behöva dubbelbemanna lönefredagar och lördagar när det är mycket folk som kommer hit. Vi är kända för att det ska gå fort och det vill vi fortsätta med, säger Ulf Larsson.

Sedan tidigare finns det ett tiotal pizzerior i Vimmerby som också säljer kebab.

undefined
Ulf Larsson har drivit Circle K i många år. Han välkomnar den nya satsningen. "Hittills har försäljningen gått klart över förväntan."
undefined
De senaste åren har Circle K utökat sitt matutbud, men det finns inga planer på att bygga ut butiken för att erbjuda fler sittplatser. "Det finns helt enkelt ingen plats för det", säger Ulf Larsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!