Missen: Ingen idrott eller kultur i kommunens vision

I Vision för Vimmerby stakas framtidens Vimmerby ut. Förslaget är nu ute på remiss där så många som möjligt ska tycka till. Kultur- och fritidsutskottet har upptäckt en liten miss: Idrott och kultur nämns inte alls i visionen.

Vare sig kultur eller idrott, här representerat av balett och fotboll, finns omnämnt i kommunens förslag till vision för Vimmerby.

Vare sig kultur eller idrott, här representerat av balett och fotboll, finns omnämnt i kommunens förslag till vision för Vimmerby.

Foto: Arkiv / Rebecca Forsgren / Jens Lidesjö

Vimmerby2021-11-17 14:23

– Det är en väldigt viktig del i beskrivningen av Vimmerby och därför tycker vi att det absolut ska vara med, säger Ola Gustafsson (KD) som är ordförande i utskottet som nyligen skickat sitt påpekande till demokratiberedningen.

I början av oktober presenterade demokratiberedningen, där varje parti i fullmäktige är representerat, ett utkast till en vision för vad Vimmerby kommun ska vara och stå för.
Dokumentet består av tre övergripande punkter; demokrati och socialt kapital, hållbarhet och fysiska miljöer. Utöver det delas visionen in i sju olika områden, bland annat fri tid.

Men inte ens där nämns vare sig idrott eller kultur. Det fick kultur- och fritidsutskottet att med tydlighet påpeka att idrott och kultur utelämnats i förslaget till vision.

undefined
Leif Larsson (C) är ordförande i demokratiberedningen som tagit fram förslaget till vision, mmen han har i nuläget ingen åsikt om att idtott och kultur inte finns med i förslaget. "Remissen är till för att alla ska komma med synpunkter" säger han.

Leif Larsson (C) är demokratiberedningens ordförande och välkomnar kultur- och fritidsutskottets påpekande.

– Det här är ett utkast som nu är ute på remiss och då ska det vara öppet för synpunkter, säger han.

Men vad tycker du om att vare sig idrott eller kultur inte finns med i förslaget till vision?

– Det vore fel av mig att tycka något nu medan processen fortfarande pågår. När vi fått in alla synpunkter ska vi hantera dem, säger han.

Även allmänheten kan lämna synpunkter på visionen via kommunens hemsida fram till den 30 november. Ännu på tisdagseftermiddagen hade ingen synpunkt lämnats därifrån.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!