Nicholson i talarstolen på stormötet

Den gångna helgen samlades drygt 1000 Moderatpolitiker i Karlstad för partiets Sverigemöte 2019. En av dem var Marie Nicholson, förste vice ordförande i kommunstyrelsen i Vimmerby, som även talade och höll i ett välbesökt seminarium.

Vimmerbymoderaten Marie Nicholson talade på partiets Sverigemöte i Karlstad den gångna helgen.

Vimmerbymoderaten Marie Nicholson talade på partiets Sverigemöte i Karlstad den gångna helgen.

Foto: elmström

Vimmerby2019-04-09 05:00

Trots vikande opinionssiffror och kritik i media mot partiledningen – den gångna helgens Sverigemöte, med fokus på kommun- och regionpolitiken, beskrevs internt som lyckad för Moderaterna.

– Det var väldigt positiv stämning. Vi vet hur opinionssiffrorna ser ut, men det är långt kvar till nästa val och är inte stressade, säger Marie Nicholson, som var på plats i Karlstad.

– Jag var även en av talarna samt höll i ett seminarium tillsammans med Niklas Borg, kommunalråd i Linköping. Det handlade om tidiga insatser för socialt utsatta barn och glädjande nog var det väldigt välbesökt.

Mest uppmärksammat blev ändå tillkännagivandet av Moderaternas nygamla ”bulliga” logotyp med de fem klassiska kloten inbakade i bokstaven ”M”, som innan Fredrik Reinfeldt lanserade "Nya Moderaterna" 2005 hade symboliserat partiet i närmare 30 år. Det nygamla ”M:et” kommer i fortsättningen att kommuniceras ihop med taglinen ”Den nya svenska modellen”.

– Den nya svenska modellen handlar egentligen om hur vi får ordning på Sverige igen. Den nya logotypen symboliserar de fem grundbultar som det arbetet ska vila på – trygghet och integration, ett fritt näringsliv, klimatet och miljön, en framtid i hela landet samt möjlighet till social rörlighet, berättar Marie Nicholson.

Något annat det pratades mycket om var det kommande EU-valet.

– Skönt att EU-valskampanjen är i gång. Den går mycket hand i hand med våra övriga frågor, där vi är starka, säger Nicholson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!