Riksdagsledamoten lämnar Vimmerby

Svårigheter att få vardagspusslet att gå ihop gör att riksdagsledamoten Marie Nicholson (M) väljer att lämna Vimmerby. Flyttlasset går till Kalmar.

Moderaterna Jan R Andersson och Marie Nicholson lämnar Vimmerby för Kalmar i sommar.

Moderaterna Jan R Andersson och Marie Nicholson lämnar Vimmerby för Kalmar i sommar.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2023-03-30 13:44

Det var Dagens Vimmerby först att berätta. 

Arbetet som riksdagsledamot har gjort det svårt för Marie Nicholson och hennes man att få ihop livspusslet. Framförallt handlar det om ett behov av att snabbt kunna få hjälp från anhöriga när tiden inte vill räcka till.

Tidpunkten i sommar för flytten är vald för att det ska bli så bra som möjligt för barnen. Fyraåringen säger inte så mycket men för tio-åringen blir det en omställning att lämna kompisar.

– Det är viktigt att tioåringen ska uppleva flytten som något positivt. Han tycker att det är spännande med nya saker och är utåtriktad.

Marie Nicholson är från Kalmar men har flyttat några gånger. Hennes sambo Jan R Andersson kommer ursprungligen från Luleå.

– Mina systrar och föräldrar bor i Kalmar. Vi har haft det bra i Vimmerby men nu kommer vi att kunna få hjälp direkt om det behövs.

Hon lyfter fram Vimmerbys fördelar med att det är en av Sveriges tryggaste kommuner där barnen kan gå hem från skolan utan att föräldrarna ska behöva känna sig oroliga.

Från sin tid i Vimmerbys politik är hon mest stolt över den extra satsningen på två miljoner kronor på att alla barn ska lära sig läsa i första klass. Hon började driva frågan efter att som lärare på gymnasiet insett att alla inte kunde läsa ordentligt.

Marie Nicholson lämnar inte Vimmerby helt. Kommunen är en del av hennes valkrets med vad det innebär men hon har också börjat titta på fritidsboende i Vimmerby. Dyker rätt objekt upp så...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om