Semesterracet hyllas av långväga gästerna

Släkten där alla fastnade för folkrace är på plats för att kolla på Therese och Felix Berggren. De tävlar för första gången i Semesterracet.

Johnny Berggren, Therese Berggren, Vilgot Berggren, Anton Berggren, Josefin Berggren och Jonas Berggren, delar av familjen som reser runt på folkrace tillsamman.

Johnny Berggren, Therese Berggren, Vilgot Berggren, Anton Berggren, Josefin Berggren och Jonas Berggren, delar av familjen som reser runt på folkrace tillsamman.

Foto: Elin Wahlgren

Vimmerby2018-07-13 18:30

De har kört 93 mil från Umeå för att ta sig till Semesterracet i Vimmerby. De är två stycken som ska tävla i Vimmerby, men i släkten är de åtta stycken som kör folkrace.

– I år är första gången vi är här och tävlar, förra året kollade vi bara läget och budade hem en bil, säger Therese Berggren.

Alla i släkten tävlar för Team Berggren Motorsport och Örnsköldviks motorsport.

Deras folkraceresa började 2002 då Anton Berggren tillsammans med pappa Jonas Berggren körde sin första tävling. Några år senare följde släkten med och kollade på. De föll för det – alla på en gång. Sedan dess är de fast, gemensamt åker de runt i landet och tävlar, varje ledig stund lägger de på folkrace. Nästa helg ska Johnny Berggren tävla i Motala, då åker de övriga med och hejar.

– Det blir en bil som vi budade på här, som jag kommer köra med nästa helg, säger Johnny Berggren.

Alla familjemedlemmarna är riktigt nöjda med arrangemanget.

– Det fungerar väldigt bra. Sen är allt så mycket större här än hemma i norr. Det här är ju en av Sveriges hetaste folkracetävlingar, säger Anton Berggren.

Under semesterracet tävlar Therese Berggren och Felix Berggren, De övriga är där som supportrar. Den yngste på plats är Vilgot Berggren som inte har åldern inne för att få köra ännu.

Så hela släkten kör folkrace alltså?

– Jo då, jag kör också, säger Vilgot.

– Haha, nej, det gör du ju inte, säger Therese.

Kommer du köra sen när du får?

– Definitivt, jag längtar dit, säger Vilgot.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!