Städningen fortsätter - trots extremvärmen

I andra kommuner har hemtjänsten ställt in städningen hos de äldre på grund av värmen. Något som Vimmerby kommun inte kommer att göra.

EKERÖ 20170823
Äldre person med rullator vid " De gamlas dag" på Ekebyhovs slott på Ekerö.
Foto: Anders Wiklund / TT kod 10040

EKERÖ 20170823 Äldre person med rullator vid " De gamlas dag" på Ekebyhovs slott på Ekerö. Foto: Anders Wiklund / TT kod 10040

Foto: Anders Wiklund/TT

Vimmerby2018-07-24 08:00

I Torsås kommun beslutade man i förra veckan att sluta städa hos de äldre på grund av värmen. Något beslut om detta kommer Vimmerby kommun generellt inte att fatta.

– Vi för en dialog med våra medarbetare hela tiden, och vi har inte kommit fram till att de behövs ändras något som läget ser ut just nu. Från kommunens sida har vi inte tagit något liknande beslut och vi tänker förmodligen inte göra det heller. Våra enhetschefer har befogenhet att själva ta de besluten och göra prioriteringar om vad som är det bästa för brukaren och medarbetaren, säger Ulrika Brorsson, verksamhetschef för Hälso- och sjukvården på kommunens socialförvaltning.

De enhetschefer som vi har varit i kontakt med har inte känt något behov av att ändra rutinerna i dagsläget. Skulle deras personal lida av värmen kan de komma att ompröva sina rutiner. Men att ta bort städning för de äldre ses inte som ett alternativ.

– Eventuellt kommer vi att förlänga tiden för att städa i såna fall eller eventuellt bemanna med mer personal, säger Karolina Sranka, enhetschef på hemtjänst Granen.

Äldre kommer fortsatt få hjälp med städningen i Vimmerby.
Äldre kommer fortsatt få hjälp med städningen i Vimmerby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!