Bil i brand – riksväg 40 stängdes av

Enligt Trafikverket råder nu återigen full framkomlighet på riksväg 40 i Vimmerby där en bil tidigare började brinna. Enligt räddningstjänsten hade man en "jäkla tur" att bilen stod där den stod.

Foto: Privat

Vimmerby2018-07-19 15:40

SOS Alarm fick strax efter klockan 15 på torsdagen in ett larm om att en bil börjat brinna på riksväg 40 i Vimmerby. Hur bilen kunnat börja brinna är ännu oklart, men ingen person ska ha befunnit sig i den, enligt räddningstjänsten.

– Bilen stod och brann på riksvägen, säger Magnus Svahn, räddningschef i beredskap.

Filip Nylin färdades i en bil på riksväg 40, och blev vittne till bilbranden.

– Det kändes lite läskigt, det kändes som att den skulle explodera, eller att det skulle bli skogsbrand, säger Filip.

Under en tid blev han och hans bil stående i köerna.

Det var tidigare totalt stopp på väg 40 från Pelarne till Cirkulationsplats Åkebo i båda riktningarna i Kalmar län. Man har nu börjat släppa på trafiken växelvis. Det råder dock en hel del köbildning och trafikanter uppmanas att om möjligt välja en annan väg.

– Det kommer vara begränsad framkomlighet ett tag framöver, säger Magnus Svahn.

Branden är nu helt släckt och bilen bortbärgad. Och man hade tur att den stod där den stod, säger Magnus Svahn.

– Vi hade en jäkla tur att det var ett stort berg vid sidan av där den brann. Hade den stått på andra sidan där det är terräng med träd hade det varit jättestor risk att den gått in i skogen med stor risk för skogsbrand.

Räddningstjänst och polis stannade kvar på platsen tills vägsanerare kunde ta bort det material som smält och stelnat på vägen. Vägverket meddelade senare att det återigen råder full framkomlighet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!