"Först Asllani, sedan landshövdingen – vad blir det härnäst?"

Byggklason AB i Vimmerby kammande hem titeln Årets Företagare Kalmar län 2018. ”Vi blev helt tagna på sängen, det här trodde vi verkligen inte”, säger Pär Holmstrand.

Landshövding Thomas Carlzon delade ut priset till de glada företagarna från Vimmerby.

Landshövding Thomas Carlzon delade ut priset till de glada företagarna från Vimmerby.

Foto: Företagarna

Vimmerby2018-05-23 21:30

Pär Holmstrand och Daniel Karlsson har drivit och utvecklat byggföretaget i Vimmerby sedan 2011. Tidigare i år utsågs de till Årets Företagare i Vimmerby. Nu är de Årets Företagare i Kalmar län, med chans att bli Årets företagare i Sverige 2018. Utmärkelsen är organisationen Företagarnas mest prestigefyllda.

– Vi åkte till Kalmar för en trevlig lunch, säger de omtumlade vinnarna.

Lunchen blev inte bara trevlig. Det blev en jackpot för Byggklason, som mottog utmärkelsen av landshövdingen Thomas Carlzon.

– Vi har inte hunnit reflektera. Vi åkte ner, åkte hem och nu jobbar vi igen. Men det är ju ett tecken på att vi gjort något bra de här åren, säger Daniel Karlsson.

Bland större aktuella projekt finns solcellspark till Åbro Bryggeri, ny såglinje på Bergs, utbyggnaden av Wimmerby Fönstersnickerier och nya reningsverket på planeringsstadiet. Förhoppningen är att få bygga även nästa huskropp i kvarteret Stören.

– Det förs förhandlingar. Det är kul att bygga bostäder och bygga nytt. Konjunkturen är gynnsam och när våra kunder i närområdet växer så växer vi med dem. Efter 3-4-år i Västervik börjar det röra på sig även där, säger Pär Holmstrand.

Vem som blir Årets Företagare i Sverige avgörs i Stadshuset i Stockholm den 19 oktober.

Och ni räknar med ”en trevlig middag”?

– Ha, vi får väl se. Vi vet ju inte vilka vi konkurrerar med. Men den här veckan har ju varit lite speciell. Vi träffade Kosovare Asllani i måndags, fick pris av landshövdingen i tisdags – så man undrar ju var det ska sluta…

Daniel Karlsson och Pär Holmstrand blev Årets Företagare i Kalmar län.
Daniel Karlsson och Pär Holmstrand blev Årets Företagare i Kalmar län.
Här är juryns motivering:

Årets Företagare har lyckats med det svåra att överta ett varumärke, utveckla det och få det att bli ännu bättre. Årets Företagare har satt stora avtryck genom sin professionalism, kunskap och med personalen i fokus. Våra vinnare visar på ett gott ledarskap, goda värderingar och ett stort social hänsynstagande. De är leverantörer till de allra största företagen i trakten, men har också många nöjda privatpersoner som kunder. Årets Företagare är kända för att hålla vad de lovar, har hög servicegrad och gedigen yrkesskicklighet. De har genomfört många projekt, förvärvat egna fastigheter för att aktivt utveckla sin hembygd och ge tillbaka till staden där man verkar och vill stanna. Det är en viktig drivkraft för vår vinnare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!