Glassplitter över hela gården

En person kastade ut fler saker från en balkong på tredje våningen på onsdagskvällen, på den plats där barnen lekt bara tio minuter tidigare.

Mängder av förmål kastades från balkong bland annat muggar, glas och knivar.

Mängder av förmål kastades från balkong bland annat muggar, glas och knivar.

Foto: Elin Wahlgren

Vimmerby2018-07-19 14:31

Det var vid 16-tiden på onsdagen, när Regina Hoffsten i Vimmerby skulle hämta sina barn från deras mormor, som hon bevittnade händelsen.

Barnen hade varit ute och lekt på gården.

– Tio minuter efter att vi ropat in dem, hörde vi världens crash utanför. Då hade ett diskställ blivit utkastat från tredje våningen. Precis där barnen hade lekt, säger hon.

Personen som kastat ut diskstället skrek och kastade ut fler saker, bland annat knivar, glas och muggar.

– Det bankades på väggarna uppe i lägenheten, sen blev det helt tyst. Vi var oroliga att det hänt något eller att personen blivit skadad. Vi ringde flera samtal till polisen, det första 16.30, men de kom inte förrän klockan sju, berättar Regina Hoffsten.

– Jag är skakad, barnen hörde allt. Vi kunde inte åka därifrån och ta med barnen hem eftersom det var glassplitter utanför dörren där våra cyklar stod parkerade.

Enligt Regina spred sig glassplittret flera meter från stället där det landade.

– Det blir svårt att förklara för barnen. De frågar varför någon är så arg och gör på det sättet. De är oroliga nu och jag undrar hur det här kommer påverka dem i längden.

– Det är en otrygg känsla jag har nu. Just med tanke på att barnen brukar leka på den platsen där sakerna har landat, säger Regina Hoffsten.

Polisens ledningscentral bekräftar att händelsen har skett och att en patrull var på plats men att ingen anmälan har upprättas.

Glassplittret ligger precis där familjens cyklar var parkerade.
Glassplittret ligger precis där familjens cyklar var parkerade.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!