Hundratals lockades till "Kanonkvällen"

Det var 16 år sedan den senaste upplagan av "Kanonkvällen i Ingatorp". I lördags var det dags igen och nu spås evenemanget bli en återkommande tradition.

Inger Nilsson var kvällens konferencier. Här tillsammans med artisten Mattias Enn.

Inger Nilsson var kvällens konferencier. Här tillsammans med artisten Mattias Enn.

Foto: Jenn Hultberg

Ingatorp2018-07-22 18:00

"Det är kallt, jag behöver ett par benvärmare" säger en av kvällens artister, Mattias Enn, när han kliver av scenen efter kvällens första akt. Ironiskt, förstås, då termometern visar närmare 30 grader och han är klädd i frack.

– Men det spelar ingen roll att man smälter bort på scen – allt för publiken vet du, säger han glatt.

Mattias Enn skulle därefter göra en duett med Lill Lindfors i Hembygdsparken i Ingatorp.

– Det är debut att uppträda med henne så det är lite nervöst.

Lill Lindfors inledde sitt framträdande med duetten med Mattias Enn, innan hon framförde ett antal välkända låtar ackompanjerad av musikern Mats Norrefalk. Mellan låtarna passade hon på att prata med publiken och berätta historier från sin långa karriär som artist.

Kvällens konferencier var Inger Nilsson, som besökte Ingatorp för andra gången på mindre än en vecka.

– Jag var med på jazzkvällen i kyrkan i tisdags så jag har pendlat mellan Stockholm och Ingatorp två gånger den här veckan. Det är väldigt trevligt att vara här och det verkar vara ett aktivt samhälle, säger Inger Nilsson.

"Kanonkvällen i Ingatorp" var ett samarrangemang mellan ett tiotal föreningar från orten, samt paret Jan och Ingrid De Laval, sommarboende i trakterna och de som knutit an artistkontakterna för kvällen.

– Jag har regisserat programmet för kvällen och så känner jag bland annat Lill Lindfors sedan långt tillbaka, säger skådespelaren och regissören Jan De Laval.

Kanonkvällen lockade hundratals besökare, såväl stora som små. Övriga artister var Lifvens, Anders Linder, Samuel Schönberg och Ingatorps folksparksgäng samt Magic Kjell.

– Det är ett enormt ideellt arbete från alla föreningar som ligger bakom att det blev så här lyckat och Lennart Nilsson har en förmåga att samla hela byn, han har sett till att det blir av, säger Ingrid De Laval.

Blir Kanonkvällen en tradition nu?

– Jag hoppas det. Kanske inte varje år men vartannat kanske, säger Ingrid De Laval.

Hundratals människor i publiken för att kolla på Lill Lindfors.
Hundratals människor i publiken för att kolla på Lill Lindfors.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!