Många aktiviteter på marknaden

I Frödinge hade ortens alla föreningar gått samman när man på söndagen ordnat med mat- och hantverksmarknad. Man hade valt att kalla dagen Mötesplats Frödinge.

Kjell Josefsson och Bror Henningsson invigde den nybyggda handikapprampen vid Bygdegården med ett symboliskt klipp.

Kjell Josefsson och Bror Henningsson invigde den nybyggda handikapprampen vid Bygdegården med ett symboliskt klipp.

Foto: Bertil Andersson

Frödinge2018-08-20 09:30

Från att tidigare år varit en mer traditionell hembygdsdag bjöds i år på ett bredare utbud. Skytteföreningen visade sina lokaler som nyligen fått en uppfräschning. FBSK har iordningställt ett rehab-gym i källaren under Bygdegården.

Ragnar Styrbjörn demonstrerar de olika redskapen och berättar:

– Det är inte tänkt som ett gym för att bygga muskler utan mer till dem som inte känner sig riktigt bekväma på avancerade gym. I dag lyssnar vi vilka tider som folk vill att vi ska hålla öppet.

På utedansbanan hade LRF ordnat med en trevlig bana med tramptraktorer. Eriksgården bjöd på åktur efter häst och även ponnyridning. Biodlarföreningen höll med något ovanligare pilkastning. Att träffa rätt samtidigt som tavlan roterar var tydligen inte det enklaste.

Brantestad Intresseförening sålde kokta kringlor.

– Vi hade med oss 650 stycken och allt är slutsålt.

Hembygdsföreningen sålde fika som aldrig förr.

– Ostkakorna tog slut så vi har fått hämta mer och kaffebrödet som vi hade har också tagit slut. Med tanke på hur många portioner vi sålt och att det är långt ifrån alla som fikat så har det säkert varit 500 personer här idag, konstaterar Gunnel Ståhl och Kerstin Klingstedt från Hembygdsföreningen.

I samband med dagens Mötesplats Frödinge passade man på att inviga en nybyggd handikappramp vid Bygdegården.

– Det är en satsning på tillgänglighet och säkerhet som vi gjort, där även en hjärtstartare bidrar till att öka tryggheten.

Att åka häst och vagn var populärt.
Att åka häst och vagn var populärt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!