Ny intressent stoppar plan för villor

Planen för nya villatomter på Ekvägen var klar för antagande. Nu läggs den åt sidan för ett större planuppdrag i hörnet mot Lundgatan och Prästgårdsgatan.

Det är skogsområdet i korsningen Lundgatan – Prästgårdsgatan som kommunen vill planlägga för närbutik, mack eller någon annan handelsinriktad service.

Det är skogsområdet i korsningen Lundgatan – Prästgårdsgatan som kommunen vill planlägga för närbutik, mack eller någon annan handelsinriktad service.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2018-10-14 15:00

– Efter att vi plockat fram förtätningstomter i området Oxeln har det kommit in en annan intressent i området, men vad det handlar om är hemligt i dagsläget, motiverar kommunalrådet Helen Nilsson (S) besluten kommunstyrelsen tog för en dryg vecka sedan.

Då låg förslaget för en ny detaljplan med två nya villatomter i kvarteret Oxeln i norra delen av Ekvägen klart för antagande. Men det blev inget beslut att anta planen. Kommunstyrelsen beslutade istället att låta planförslaget vila i avvaktan på ett nytt planuppdrag som ges till miljö- och byggnadsförvaltningen. Det avser ett större område i hörnet där Prästgårdsgatan och Lundgatan möts.

– Vi ser att det finns andra intressen i den här delen av stan som inte handlar om bostäder. Det är istället verksamheter av något slag som till exempel närbutik, en mack eller någon sådan service. Därför vill vi titta på såna möjligheter i det här området, säger Tomas Peterson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

Enligt Tomas Peterson finns inget konkret intresse för det aktuella området i nuläget.

– Vi får frågor då och då och vi känner att vi behöver ha en beredskap i den här delen av stan. Sen butiken vid gamla Uno-X försvann finns ingen sån service, samtidigt blir det fler bostäder när Nybble exploateras, säger han.

Vi har sökt stadsarkitekten Sara dolk för att få en uppgift om hur stort området som ska detaljplaneras är, men inte fått kontakt.

En ny plan tar cirka ett år att få fram.

Kommunen har nya planer för området norr om Ekvägen och  mot Prästgårdsgatan. Därför läggs planen för två nya villatomter åt sidan.
Kommunen har nya planer för området norr om Ekvägen och mot Prästgårdsgatan. Därför läggs planen för två nya villatomter åt sidan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!