Så vill de fixa fler parkeringar

Vimmerby handel har återigen lämnat in förslag på hur trafiken kan förändras i centrala Vimmerby. Det är inte aktuellt att jobba vidare med dem, anser Thomas Peterson.

Ett av förslagen från Vimmerby handel är att göra det möjligt att åka till toget från Storgatan.

Ett av förslagen från Vimmerby handel är att göra det möjligt att åka till toget från Storgatan.

Foto: Amy Karlsson

Vimmerby2018-07-19 12:08

För några år sedan arbetade Vimmerby handel fram ett förslag för hur möjligheterna till parkering kan bli bättre i centrala Vimmerby. Förslaget lämnades in till kommunen. Även efter det har Vimmerby handel, vid olika tillfällen, försökt få kommunen att göra verklighet av förslagen. Under sommaren har de återigen skickat in motsvarande förslag till kommunen, delvis med anledning av att det troligen kommer försvinna fler parkeringsplatser, vilket vi har skrivit om tidigare i veckan.

I korthet innebär förslagen från Vimmerby handel följande: utnyttja Handelstorget till parkering i så stor utsträckning som möjligt, ändra trafikriktningen för att undvika kaos vid hörnet vid Stuneks, öppna upp Norrtullsgatan för dem som parkerat på torget, göra Handelstorget tillgängligt även för dem som kör Storgatan upp och göra snedställda parkeringsplatser.

Maria Åkerö, trafikingenjör, på gatukontoret i Vimmerby kommun, säger att de är öppna för idéer från allmänheten. Just de här förslagen från Vimmerby handel har hon sett, men hon har inte kollat närmare på det eftersom det är en investeringsfråga.

– Det är inget vi har med inom rambudgeten nu.

Tomas Petersson (M), kommunalråd, känner igen förslagen sen tidigare.

Anser du att det är aktuellt att titta närmare på något av förslagen i nuläget?

– Nej, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!