Medborgarhuset i Virserum sålt – ny förening tar över

Medborgarhuset i Virserum är sålt. På självaste årsdagen efter att första kontakten togs med mäklaren skrevs kontraktet under.

Ordenshuset, Anders Andersson tar farväl. Affären är klar, huset är sålt. Det känns bra trots allt vemod, tycker han.

Ordenshuset, Anders Andersson tar farväl. Affären är klar, huset är sålt. Det känns bra trots allt vemod, tycker han.

Foto: Privat

Virserum2022-09-02 15:40

– Köpare är en nybildad förening för ändamålet, säger Anders Andersson, ordförande i Virserums IOGT-NTO-förening.

– Men jag kan inte berätta så mycket om föreningen, de kommer att gå ut och presentera sig själva och sina planer, fortsätter han.

Den här husförsäljningen är förknippad med en hel del vemod, kanske lite mer än så hos många. Men verkligheten tränger sig på.

– Vår lilla förening har inte resurser att ha två fastigheter igång, säger Anders Andersson, så i juni förra året togs ett årsmötesbeslut om att försöka sälja Ordenshuset. Vi har ju sommarhemmet också.

Ordenshuset har varit en samlingspunkt i Virserum sedan det togs i bruk 1954.

Det tog som sagt precis ett år innan affären blev klar. Mäklare kontaktades 31 augusti förra året. Och på dagen ett år senare var affären klar.

Begärt pris från första början var 1,3 miljoner kronor. Som sedan prutades till 750 000 och affären slutade på 300 000 kronor. Så köparen fick en miljon i rabatt...

– Men för oss är det viktigare att huset får leva kvar som samlingspunkt i Virserum framgent, säger Anders Andersson. Och av den information jag har fått framgår det att det är köparens avsikt.

Under året som gått är det fyra intressenter som lämnat bud, berättar Anders Andersson. Alla med olika idéer om hur huset skulle användas. Till slut fastnade man för den nybildade föreningen.

– Det har hela tiden varit viktigt för oss att Ordenshuset ska fortsätta vara en samlingspunkt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!