Nu pÄgÄr skogsfestival vid krogen i skogen

LÄngt in i Ydreskogen i Norra Vi pÄgÄr just nu ett Äterkommande musikarrangemang vid gÄrden Kalvefall. HÀr vÀxte Albin Forsell upp, och nu stÄr han som arrangör bakom SkogsrÄrocken.

Zara Rydman och Albin Forsell skapar rock och kÀrlek ihop

Zara Rydman och Albin Forsell skapar rock och kÀrlek ihop

Foto: Anna-Karin Karlsson

Ydre2023-07-28 17:00

NÀr Albin Forsell mötte Zara Rydman föddes idén nÀstan omgÄende. De ville arrangera en festival ihop. Med Albins pappa Olle Forsell i restaurangköket, och med en lÀmplig plats i skogen utan grannar var tanken snart verklighet.

undefined
Zara Rydman och Albin Forsell skapar rock och kÀrlek ihop

– Vi Ă€r rĂ€tt spontana av oss bĂ„da tvĂ„, sĂ€ger Zara. Hon har tre barn sedan tidigare och i magen vĂ€ntar parets första gemensamma barn, berĂ€knat till november.

Att vara gravid och arrangera rockfestival Àr ingenting som bromsar Zara.

Nyligen har de upptrĂ€tt i Dalhalla med Jesus Christ Superstar, dĂ€r de ingĂ„tt i ensemblen. Albin med sĂ„ng och dans, och Zara med sĂ„ng. Hon har sjungit i hela sitt liv och ingĂ„r i Joyvoice – en sĂ„nggrupp som hennes syster ligger bakom.

undefined
PÄ en av bajamajorna fanns alla bandens speltider uppsatta, sÄ man sÀkert inte ska missa nÄgot.

Men den hÀr veckan lever de enbart för SkogsrÄrocken. De planerar hela Äret och arbetar ideellt. Varje Är Àr en chansning. Ska det gÄ ihop eller inte? Hittills har det gjort det.

Vad Àr den största utmaningen?

– Att fĂ„ folk att köpa biljetter tidigt. I Ă„r har de gjort det sĂ„ det har varit lĂ€ttare att planera, sĂ€ger Albin.

undefined
Scenen Àr under uppbyggnad nÀr vi Àr dÀr. Albin och Zara drömmer om att den en gÄng ska stÄ i skogskanten och vara Ànnu lite större.

Han drömmer om att kunna sÀtta upp en Ànnu större scen som ska stÄ mot skogen som inramning. NÄgot som bara Àr möjligt om man ser mÄnga tidigt sÄlda biljetter. Sista Ären har det varit mellan 250 till 300 personer inne pÄ omrÄdet totalt, dÄ Àr band och volontÀrer inrÀknade.

– Det skulle lĂ€tt gĂ„ att fĂ„ in 200 personer till men vi vill inte att det ska bli för stort heller. Det viktiga för oss Ă€r kĂ€rlek, glĂ€dje och Rock'n'roll, sĂ€ger Albin.

undefined
Parkering av medhavt fordon samt uppstÀllning av husbil, husvagn eller tÀlt ingÄr i biljetten.

300 band har hört av sig i Är och vill komma för att spela.

– Men vi har plockat ut tio guldkorn, sĂ€ger Albin.

Maten pĂ„ krogen Ă€r bestĂ„r till störst del av rĂ„varor frĂ„n den egna gĂ„rden. HĂ€r odlas grönsaker, fjĂ€llkor betar i hagarna och korsningsgrisar av Linderöd och ungersk ullgris bökar i jorden. Hönsen levererar Ă€ggen. 

undefined
FrÄn verandan pÄ krogen i skogen syns de stora grönsaksodlingarna dÀr köket fÄr sina rÄvaror.
undefined
John Reed gillar att överraska med kalufsen i olika fÀrger olika Är. HÀr Àr det kaffe i grillkÄtan under förberedelserna.
undefined
Lite vilda konstnÀrliga uttryck i spÄnskiva ger rockfesten en passande inramning

– Ingen riskerar att fĂ„ i sig industriprocessade livsmedel hĂ€rifrĂ„n, sĂ€ger Olle Forsell, som har kĂ€mpat för att ta fram en vegansk hamburgare i Ă„r som funkar, vid sidan om den vegetariska och fjĂ€llkoburgaren. 

undefined
Kravallstaket omgÀrdar gÄrden inför helgen

Spelningar sker varannan timme blandat med workshops. Det finns Àven tatuerare pÄ plats ihop med hantverkare, och sÄ blir det rockquiz och tipspromenad med tema rock. Sjuksköterska och vÀktare finns pÄ plats.

Eve-Mai Vidhall Karlsson vill ocksÄ hÀmta kaffe till kökspersonalen.
Eve-Mai Vidhall Karlsson vill ocksÄ hÀmta kaffe till kökspersonalen.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!