Arkiv: Storslam för VIF i inomhuscup

Återblicken avhandlar ett tränarbyte i Målilla bandy, en hedersam utmärkelse till en eldsjäl och en hemvändare från Allsvenskan till Vimmerby IF.

I återblicken dyker Vimmerby IF:s F14-lag från 1991 upp, Jonny Elvingsson vände hem till Vimmerby IF efter en säsong i Åtvidaberg i Allsvenskan och Fredrik Madestam gjorde mål i innebandyderby.

I återblicken dyker Vimmerby IF:s F14-lag från 1991 upp, Jonny Elvingsson vände hem till Vimmerby IF efter en säsong i Åtvidaberg i Allsvenskan och Fredrik Madestam gjorde mål i innebandyderby.

Foto: Arkiv

Sport2021-02-20 17:00

10 år sedan:

* Vimmerby Hockey inledde kvalet till division ett med seger 5-2 borta mot Skara. Tre dagar senare vann laget även returmötet hemma med 8-2 och säkrade avancemang. Marcus Jönsson storspelade i målet för VH och framåt producerade "Västervikstrion" Robin Ekström, Joachim Hedblad och Emil Georgsson mest.

* Daniel Nelson hoppade av uppdraget som lagledare för Dackarna i speedway. Anledningen var att hans civila jobb tog för mycket tid för att han skulle hinna med båda. Mikael Karlsson blev därmed ensam som ansvarig för laget.

* Rimforsakillen Mikael Karlsson hade opererat knät och missade slutspurten av säsongen i Superligan i innebandy med Linköping. På 13 matcher hade han gjort fyra mål. Lagkamraten Marcus "Bulla" Johansson från Kisa hade noterats för hela 22 mål.

* Uppladdningen inför Vasaloppet var i full gång för lokala skidlöpare. Södra Vi IF hade varit på träningsläger i Orsa och flera åkare från klubben tävlade i Sya över 40 kilometer i klassisk stil. Peter Tunek lyckades bäst med en 21:a plats på tiden 2.06,22.

* Claes Jungewall fick lämna tränarposten i Målilla Bandy tio dagar innan seriepremiären och ersattes av Jesper Lüning. "Det svider att bli behandlad på det sättet", sa Jungewall.

* Vimmerby BK hamnade i underläge med 0-5 hemma mot Zorrow i allsvenskan. Anförda av far och son Svensson, Jesper som slog 883 och Patrik 869 vände VBK och vann med 15-5.

* Kommunderbyt i innebandy mellan Svala och Hultsfred slutade 4-4. Fredrik Madestam 2, Albin Johansson och Joakim Blomberg gjorde målen för Svala. Hultsfreds målskyttar var Marcus Edgren 2 och Johan Martinsson 2.

20 år sedan:

* Det stod klart att IK Tuna Södras eldsjäl Bengt Johnson skulle tilldelas Riksidrottsförbundets förtjänsttecken i guld för sina 40 år i klubben.

* Trots övertag med 36-17 i skottstatistiken för VH hemma mot Kallinge/Ronneby blev det förlust med 3-1 i Alltvåan. Christian Widéen gjorde VH:s mål.

* Johan Richt och Henrik Karlssons övergång från Åtvidaberg till Gullringen hamnade i skiljenämnd sedan klubbarna inte lyckats komma överens om övergångssumman. Klubbarna skulle mötas i division II senare under säsongen. 

* Tre tjejer från Vimmerby IBK blev uttagna till Smålandslaget i innebandy. Systrarna Madeleine och Therese Ellilä samt målvakten Anna Gustafsson.

30 år sedan:

* Vimmerby IF tog storslam i en fotbollscup i Tipshallen i Jönköping. F14-laget besegrade Landsbro i finalen med 3-0 efter mål av Jennie Astbrant 2 och Karin Edenholm. F12-laget mötte Habo i sin final och det var 2-2 vid full tid efter mål av Jenny Karlsson och Jeanette Lind. VIF vann sedan på straffar.

* Vimmerby IF föll med 4-3 borta mot Nässjö i Hockeytvåan. Thomas Carlsson satte en snygg straff och var bäst på isen. Debutanterna Stefan Andersson och Mattias Gustavsson fick också beröm.

* Vimmerby TK rapporterade på årsmötet att medlemsantalet ökat från 180 1989 till 436 när 1991 inleddes. 

40 år sedan:

* Vimmerby IF:s ordförande Menard Karlsson var glad som en speleman över att klubben lyckats locka tillbaka Jonny Elvingsson för spel i VIF efter ett år i Allsvenskan med Åtvidaberg. 

* Bruzaholms bandylag var laddade för att ta emot Vetlanda i sista omgången av bandytvåan. Vetlanda hade fem landslagsmän i truppen och var klara seriesegrare. Bruzaholm hängde med bra i första halvlek efter storspel av Leif Davidsson i målet, men föll med 10-3 till slut.

Tuna Södras eldsjäl Bengt Johnsson.
Tuna Södras eldsjäl Bengt Johnsson.
Återblicken

Det hände förr i tiden. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!