Spelade två matcher i två olika sporter – på samma dag

Ibland blir det snabba ryck. Arvid Borell vet. I söndags hann han med att spela både fotbolls- och innebandymatch, inom loppet av fyra timmar. "Det fick bli nuggets på McDonald’s mellan matcherna", säger han.

Det var snabba ryck för Arvid Borell i söndags. Han spelade match med både Hägerstads IF och Rimforsa IF, i fotboll respektive innebandy.

Det var snabba ryck för Arvid Borell i söndags. Han spelade match med både Hägerstads IF och Rimforsa IF, i fotboll respektive innebandy.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2023-03-08 11:30

Klockan 12:00 på söndagen var det dags för träningsmatch på Kisa IP. Då ställdes Hägerstads IF mot Horn/Hycklinge IF i ett försäsongsderby. Arvid Borell fanns med i Hägerstads lag.

– Det var inte så många som kunde vara med, så då fick man ställa upp, säger han.

Efter 90 minuter var det bara att snöra av sig fotbollsskorna, hoppa in i bilen och bränna av mot Kolmården utanför Norrköping. Innebandyklubban fanns med i bagaget. Klockan 16:00 väntade nämligen mötet mellan IBF Kolmården och Rimforsa IF i division 3.

– Vi snackade med domaren som dömde fotbollen om att korta ner pausen lite. Direkt efter slutsignalen så åkte jag och farsan (Pierre Borell) raka vägen mot Norrköping. Vi stannade på McDonald's och åt lite nuggets på vägen, förklarar Arvid Borell.

Och visst blev det då en ny seger (8–3) för honom och hans RIF. Laget leder fortsatt serien med två omgångar kvar att spela. Det är dock tajt i toppen. Tvåan Linköpings AIS är bara en pinne bakom, medan trean Bergs IK U är tre bakom.

– Det var en skön och viktig seger. Den där hallen vi spelade i (Råsslahallen) har jag aldrig varit i tidigare men den var extremt liten. Sen var det väl inga innebandyspelare vi mötte egentligen, utan de var stora och starka och fokuserade på att ligga lågt. Det är en läskig match på förhand, så det var skönt att vi kunde vinna. Annars hade det varit lite träligt att snubbla på mållinjen efter poängtapp borta mot Kolmården, säger Borell, som gjorde 2+4 i den matchen.

Fotbollsmatchen då? Jo, den slutade 1–1, efter att lagen gjort varsitt mål i slutet på den första halvleken. Arvid Borell ser fram emot fotbollssäsongen med Hägerstad.

– Vi har inte riktigt kommit igång med fotbollen. Jag tyckte ändå att vi spelade ganska så bra, så länge vi orkade. Vi kunde ha fått in ett par mål till.

Vad tror du om Hägerstads chanser i division 5 i år?

– Känslan är att vi har fått en liten nytändning, efter att ha fått testa på spel i femman förra säsongen. Vi hade ett möte tidigare under året där vi kom överens om att vi ska dra ner på träningsmängden lite, för att istället vara fler när vi väl tränar. På pappret har vi många bra spelare som gjort det bra i Rimforsa IF och andra klubbar. Det kan bli en rolig säsong.

Tillbaka till innebandyn. Det återstår som sagt bara två matcher i division 3-serien. Rimforsa IF skulle egentligen ha spelat division 1 den här säsongen, men drog sig ur efter att man placerats i en serie där långa bortaresor hade krävts. Nu är man nära att ta klivet tillbaka till division 2.

– Det finns bara ett mål och det är att vinna de två sista matcherna så att vi går upp i tvåan igen. Det blev olyckligt när vi hamnade i "fel" division ett-serie och tvingades dra oss ur. Jag tycker att RIF hör hemma på minst division två-nivå och vi kommer göra allt för att se till att det blir så nu, menar Borell, som samtidigt delar ut en känga till innebandyn i Östergötland:

– Det känns som att Östgötainnebandyn är lite på halvdekis, tyvärr, både i tvåan och trean. Visst, det är kul att vinna matcher och så, men man hade önskat lite mer motstånd ibland. Hur roligt är det att möta exempelvis Mjölby och vinna med 20–0? Nu var det roligt att möta Kolmården, eftersom det blev lite nerv i matchen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!