Nytt guldjubel på EM för Svensson

Jesper Svensson säkrade sitt andra guld och fjärde medalj totalt på bowling-EM i Helsingfors på torsdagen. Vimmerbykillen tog hem klassen All Event genom att vara bäst över 24 serier i hela mästerskapet.

Jesper Svensson avslutade med strike och tog hem EM-guldet i All Event.

Jesper Svensson avslutade med strike och tog hem EM-guldet i All Event.

Foto: Frida Sethsson

Bowling2022-06-09 12:21

I All Event räknas samtliga serier i alla klasser samman. Tack vare att Svensson varit med långt fram i flera klasser och vunnit guld i dubbelklassen samt brons i tremannalag samt femmannalag hade han fått ihop fina siffror. Efter 23 av 24 avverkade serier låg han på 5 342 och hade 41 poängs marginal till tvåan Tomas Käykhö från Finland. Det ger ett imponerande snitt på över 230 per serie.

I sista kvalrundan till tävlingen för femmannalag såg Svensson till att hålla undan med god marginal. Han låg före sin konkurrent tidigt och i nionde rutan var guldet i praktiken säkrat. Till slut slog han 225 mot Käykös 235 och vann med 31 poängs marginal.

EM fortsatte med slutspel för femmannalag på torsdagseftermiddagen. Där fick Sverige det tufft mot det nederländska laget. Jesper Svensson nådde bara upp till 182. Sverige föll totalt med 935 mot Nederländernas 1033, men inkasserade en bronsmedalj. Det var ändå en klar missräkning för Sverige att inte få spela om guldet då de under mästerskapet visat stor bredd och lagt beslag på många medaljer.

Senare på torsdagen vann Jesper sin åttondelsfinal i Masterstävlingen. Han besegrade Laurynas Narusis från Litauen i två raka matcher med siffrorna 246-189 och 192-162. 

Därmed är han klar för kvartsfinal i Masters som spelas på fredagen och kan mycket väl ta hem en femte medalj på EM om det vill sig väl.

Jesper Svensson tog sitt andra guld på EM genom att vinna All-Event.
Jesper Svensson tog sitt andra guld på EM genom att vinna All-Event.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!