Därför blev Jesper årets spelare – igen

Häromdagen blev Kosovare Asllani utsedd till årets mittfältare i Sverige. Nu är det dags för en annan Vimmerbybördig idrottare att få en fin utmärkelse. För fjärde gången har Jesper Svensson fått priset som årets herrspelare i bowling: "Det känns jätteroligt".

Jesper Svensson har prisats igen. För fjärde gången har han blivit utsedd till årets herrspelare i bowling.

Jesper Svensson har prisats igen. För fjärde gången har han blivit utsedd till årets herrspelare i bowling.

Foto: Nicklas Elmrin

Bowling2022-12-28 13:58

Konkurrensen var visserligen tuff, men kom ändå knappast som någon större överraskning. Jesper Svensson har till stora delar haft en kanonsäsong och blev utsedd till årets spelare av Svenska Bowlingförbundet.

– Det tyder på att jag har haft ett bra år, säger han till swebowl.se.

Han kan blicka tillbaka på ett år där han var med och plockade fem medaljer i EM i somras. Där två av dem var guld (dubbel och All Event).

– EM var en fullträff där medaljutdelningen blev väldigt bra för både laget och för mig. Det var ärofullt att ta hem All Event i EM och där blev det svart på vitt vem som har spelat bra under mästerskapet, säger han vidare.

undefined
Vimmerbysonen tog fem medaljer under EM i somras.

Jesper Svensson tog också sin 11:e PBA-titel på proffstouren när han segrade i The Storm Cup. Han tog sig också till playoff i PBA-touren, dit de 16 bästa spelarna kvalificerade sig.

Det här var alltså fjärde gången som Vimmerbykillen fick den ärofyllda utmärkelsen. Tidigare har han prisats för samma sak åren 2015, 2016 och 2017.

– Det kan inte ha varit lätt att välja ut årets bowlare. Jättekul att man har lyckats imponera och det har varit ett väldigt bra år för egen del, säger han till swebowl.se.

För Svensson väntar nu en intensiv start på det nya året, med flera stortävlingar på rad. Bland annat då Europatourtävlingar i Stockholm och Helsingfors, men också spel på PBA-touren och US Open.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!