Dackarna i toppstriden: "Tror vi vinner serien"

Smederna, Dackarna, Rospiggarna eller Vetlanda? Mycket tyder på att något av lagen vinner Elitserien i speedway. Dackeordföranden Tomas Karlssons tips: ”Jag tror vi vinner serien”.

Mot serieseger? Dackarna är tabelltvåa i Elitserien inför de fyra avslutande matcherna.

Mot serieseger? Dackarna är tabelltvåa i Elitserien inför de fyra avslutande matcherna.

Foto: Magnus Strömsten

SPEEDWAY2018-07-20 07:30

Det är supertätt i toppen. Trion Smederna, Dackarna och Rospiggarna har alla 16 poäng, med blott fyra omgångar kvar. Dackevinsten mot Vetlanda i derbyreturen i onsdags gör att Målillalaget har ett utmärkt läge att vinna serien efter 14 omgångar.

– Vilken grym match killarna gör. Lika tungt som det var i tisdags, lika fantastisk var känslan i onsdags. Jag är så imponerad av dem, säger ”TK”.

– Det är klart att vi vill vinna Elitserien. Det är aldrig roligt att bli tvåa...

Och slutspelsplatsen är klar nu, eller?

– Absolut. Aldrig att vi tappar så mycket att vi inte blir minst sexa i serien. Det skulle väl i så fall vara om vi får en massa skador. Nä, det finns inte en chans.

Med sina 16 poäng har Dackarna nio pinnars försprång till sjundeplacerade Lejonen. Ett Lejonen som Tomas Karlsson tycker har underpresterat så här långt.

– För mig är det ofattbart att de ligger där nere. Jag tycker att de har ett lag för toppstriden.

Ordföranden gläds inte enbart åt Dackarnas sportsliga framgångar i år, utan även åt publiksiffrorna den senaste tiden.

– De här två matcherna har lockat runt 10 000 åskådare totalt. Det gör att vi förhoppningsvis kan nå målet vi hade innan säsongen på 4000 åskådare i snitt per match. Det är självklart bra för ekonomin att vi haft så mycket publik de senaste matcherna.

– Jag tror och hoppas att vi också kommer ha mycket åskådare i de två sista hemmamatcherna mot Indianerna och Smederna.

Utöver dem väntar två bortamöten, mot Lejonen och Rospiggarna.

Karlsson lyfter fram lagmoralen i Dackarna.

– Jag är stolt och det märks att det är bra harmoni i laget. Det är allas förtjänst. Det är aldrig någon panik eller oro. Killarna är väldigt samlade, trots att vi åkt på några knappa förluster. Det här kan bära långt.

– Mitt drömscenario är att vi vinner mot Västervik i kvartsfinalen, besegrar Vetlanda i semin och att vi sedan tar hem finalen mot något annat lag. Men så kan det å andra sidan inte bli om vi vinner serien, haha.

Är det någon förare som imponerat extra mycket på dig så här långt?

– Många, men jag måste nämna Janowski (Maciej). Tidigare säsonger har han ibland haft det lite jobbigt, men klubben har hela tiden trott på honom. I år har han varit otroligt bra. Våra svenska killar, Joel Kling och ”Vispen” (Oliver Berntzon) har också kört jäkligt bra. Synd bara att inte Berntzon fick ett wild card till GP-tävlingen i Målilla. Vi ville att han skulle få det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!