Drömstart i kvalspelet

Sådär, ja. Då var första hindret avklarat. HM IS fick en kanonstart i kvalspelet till division fem. "Vi gjorde det bra, särskilt i första halvleken", säger Adam Rosenqvist.

Målfest. Pontus Larsson, Benjamin Bengtsson och Adam Rosenqvist gjorde målen när HM IS vann i kvalet till division fem.

Fotboll2018-10-13 14:56

HM-veteranen var minst sagt delaktig i 4–1-vinsten hemma mot Månsarp. Han kom in drygt halvvägs i den första halvleken och var inblandad i Benjamin Bengtssons 2–1-mål – och han satte sedan själv 3–1, på pass från Bengtsson

– Det var bra forwardssamarbete, säger Adam Rosenqvist.

Bredvid sig har han de andra HM-målskyttarna i matchen, tvåmålsskytten Benjamin Bengtsson, 16-åringen som är så duktig och Pontus Larsson.

Det var inte bara den här trion som var framträdande i HM, utan hela laget gjorde en stark insats mot Månsarp. Och alla fyra målen var snygga dessutom. Inte minst då Pontus Larssons nickmål fram till 4–1 i slutet av matchen.

– Haha, äntligen fick jag göra ett nickmål på Kristoffer (Oskarssons) suveräna hörnor, sa Pontus.

HM IS skaffade sig ett tungt grepp om matchen redan i den första halvleken då de gick fram till 3–1.

– Vi tappade lite i andra halvlek, Månsarp fick mer att säga till om och de satte högre press på oss. Men vi gör det bra totalt sett och jätteskönt att få inleda kvalet med en seger, säger tränaren Jesper Stejdahl.

I ett bra hemmalag var innermittfältsduon Emil Sjöqvist och Gustav Stejdahl lysande.