Duo saknas inför morgondagens match

Säsongspremiären blev ingen lyckad tillställning för Vimmerby Hockey efter förlust mot HC Dalen. På onsdag tar de sig an nykomlingen Kalmar HC. "Det kommer att bli en tät hockeymatch, det kan jag lova", säger VH-tränaren Phil Horsky.

I hemmapremiären mot HC Dalen föll Vimmerby med 1-3. I morgon får laget chans till revansch då man gästar Kalmar HC.

I hemmapremiären mot HC Dalen föll Vimmerby med 1-3. I morgon får laget chans till revansch då man gästar Kalmar HC.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2018-09-18 19:19

Vimmerby Hockey kom till seriepremiären med en stark försäsong i ryggen. Men HC Dalen visade sig vara ett nummer för stora, och efter två svaga perioder av hemmalaget skrevs slutsiffrorna till 1-3.

– Vi spelade okej mot ett HC Dalen som är ett rutinerat lag som inte gör några misstag. Vi fick ingenting av dem, det måste man också inse. Dalen gjorde det bra, men vi utmanade dem inte tillräckligt för att de skulle begå några misstag, säger Phil Horsky.

För att ta säsongens första trepoängare mot Kalmar HC, som tog en klar seger mot Nybro Vikings i premiären, krävs det att Vimmerby lägger i en högre växel. När lagen drabbades samman i Vimmerby Ishall under försäsongen lyckades Kalmar att vinna efter förlängning.

– De spelar ganska enkelt och defensivt, lite likt Dalen. Vi hade många chanser senast som vi måste utnyttja bättre. Kalmar kommer försöka vänta på att vi gör misstag, men vi måste tvinga dem till misstag.

– Vi måste skaffa lite mer energi och självförtroende, och man måste göra saker för att skapa självförtroende. Det har vi inte gjort hittills.

Till matchen mot Kalmar HC saknas backarna Filip Westermark och Ludvig Jardeskog. När duon eventuellt skulle kunna vara tillbaka är oklart.

– Kanske nästa vecka eller i början av oktober. Det är svårt att svara på, men jag räknar inte med dem i de två närmsta matcherna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!