Efterlängtad seger för Tuna

Det dröjde sex omgångar – sen fick IFK Tuna äntligen segerjubla. Mot Påryd radade Tuna upp chanser och kunde likväl vunnit med storsiffror, men det slutade till sist 2–0.

IFK Tuna fick ta en efterlängtad seger.

Sport2018-05-19 18:08

Fotboll

Till en början var det en rätt så tillknäppt tillställning på Tunhamra mellan Tuna och Påryd. Hemmalaget kom till några halvchanser, men det ville sig inte riktigt. Men i den 27:e matchminuten kapades Gustavo Borges ner i straffområdet och domaren pekade på en solklar straff för Tuna. Martin Carlsson steppade upp och sköt straffen i mål vilket betydde 1–0 till hemmalaget. Bara tio minuter senare skulle det återigen måljublas på Tunhamra. Efter en boll inslagen bakom Påryds backlinje kunde till slut Anton Carlsson skicka in 2–0 vilket även blev resultatet i paus.

– Vi satt ihop mycket bättre mellan lagdelarna denna match och släppte inte till några ytor. Vi jobbade som ett lag både offensivt och defensivt, säger Tunas tränare Peter Hellenstierna.

Hemmadominansen från slutet av första 45 fortsatte sedan under den andra halvleken. Tuna sårade Påryd gång på gång med bollar bakom deras backlinje – men väl vid lägena tog det stopp. Stolpskott, ribbskott, räddning eller skott utanför. Så skulle man kunna summera Tunas andra halvlek.

– Jag tror vi har fyra lägen där vi står ensamma med målvakten. När man leder med 2–0 och bränner så mycket så blev grabbarna lite oroliga vad som skulle ske vid en reducering, menar Peter Hellenstierna.

Men som tur var för Tunas del var Påryd inte särskilt heta. Med bara någon halvchans under sista 45 var gästerna aldrig nära någon poäng. Det slutade med två måls marginal mellan lagen, men desto viktigare: Tuna hade äntligen säkrat sin första trepoängare.

– Det är egentligen närmare att vi vinner med 7–0 än att de gör något mål i matchen, men vi hade ju inte fått med oss mer än tre poäng ändå, säger Peter Hellenstierna.

Tuna står för en överlag bra laginsats där Simon Pettersson stack ut med sitt hårda slit.

IFK Tuna-IFK Påryd 2–0