Felix tvåa i Gutafestivalen

20-årige Felix Karlsson nådde stor framgång i folkracefestivalen Gutafestivalen på Gotland. Efter ett starkt kval slutade Felix till sist på en mycket fin andraplats i seniorernas A-final.

Felix Karlsson, Vimmerby MS, slutade på en fin andraplats i seniorernas A-final i Gutafestivalen på Gotland.

Felix Karlsson, Vimmerby MS, slutade på en fin andraplats i seniorernas A-final i Gutafestivalen på Gotland.

Foto: Haris Dreco

folkrace2018-07-22 15:03

I den stora Gutafestivalen på Gotland är upplägget lite annorlunda jämfört med exempelvis Semesterracet. I denna folkracefestival kör förarna nämligen totalt åtta kvalheat fördelat över tre dagar. Där ska förarna samla poäng för att sedan försöka avancera vidare i tävlingen. För Vimmerby MS-föraren Felix Karlsson gick det riktigt bra under kvalet. Felix vann fem av sina åtta kvalheat och i de övriga tre knep han en andraplats.

Detta räckte för att 20-åringen skulle få en direktplats till A-finalen. Väl där fortsatte Hultsfredkillen köra bra och han slutade till sist på en mycket fin andraplats. Vann gjorde Mattias Havdelin från Rosendahl MK.

Andra Vimmerby MS-förare nådde också helt godkända resultat. Joakim Persson slutade fyra i B-finalen, men kunde nått A-finalen om det inte vore för strul i det sista kvalheatet. Johan Karlsson slutade bakom Persson på en femteplats i B-finalen. Detta efter att ha vunnit både D- och C-finalen. På damsidan tog sig Vimmerbyföraren Marie Karlsson till D-final, där slutade det med en femteplats.

För Kindaföraren Wilmer Westerling, juniorvinnaren av Semesterracet, gick det inte riktigt lika bra på Gotland. Efter ett helt godkänt kval tog sig Wilmer till B-finalen. Väl där tog resan slut för Westerling med minsta möjliga marginal – han blev tvåa bakom Edwin Eriksson. På seniorsidan slutade MK Kindas Johan Frode på en tredjeplats i C-finalen. Emma Köhler blev trea i damernas B-final. Bästa Ydre-förare i Gutafestivalen var Nathalie Hallén som slutade på en andraplats i damklassens B-final.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!