Femte raka vinsten för VIF

Vimmerby IF förlängde sin vinstsvit till femte raka trepoängaren under onsdagskvällen. Detta efter att ha besegrat Tenhult med stabila 2–0.

Mohammad Jafr gjorde ett av Vimmerbys mål i 2–0 segern borta mot Tenhult.

Mohammad Jafr gjorde ett av Vimmerbys mål i 2–0 segern borta mot Tenhult.

Foto: Roelof Stroetinga

FOTBOLL2018-06-20 21:28

Gästande Vimmerby startade mycket piggt och kontrollerade matchbilden inledningsvis. Sen började Tenhult jobba sig in i matchen och började äga allt mer av bollinnehavet.

– Vi blev ganska långa. Tenhult fick ha lite väl mycket boll på offensiv planhalva ett tag, säger Vimmerbys tränare David Lindgren.

Hemmalaget skapade dock inga direkta målchanser och istället var det gästerna som skulle gå till pausvila i en 1–0-ledning. Detta efter att Mohammad Jafr nickat in bollen för VIF vid halvtimmen spelad.

I paus pratade Vimmerby-laget ihop sig att de inte skulle låta sig luras för högt upp i banan. Något som man också åtgärdade mycket bra i den andra halvleken.

– Det såg betydligt bättre ut då vi höll ihop laget mycket mer, menar David Lindgren.

I den 70:e minuten hamnade Rickard Thuresson i ett friläge, och som han tog vara på det. "Thure" stänkte in 2–0 och det blev även slutresultatet i matchen. Femte raka Vimmerby-segern var i hamn och denna grundades i en så många gånger innan gedigen laginsats.

– En riktigt skön trepoängare. Härligt att vi kunde samla ihop oss efter den täta matchen mot Smedby sist, säger David Lindgren och fortsätter:

– Men Tenhult var ett bättre lag än vad tabellen visar. De hade många duktiga spelare och var väldigt spelskickliga överlag.

Bäst i Vimmerby denna afton var Mohammed Shafa Ibrahim som slet både offensivt som såväl defensivt. Segern innebär att VIF befäster sin position som serieledare, nu med 26 inspelade poäng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!