Förlustnollan spräckt: "Eneby ett tungt lag att möta"

Vimmerby IF fick en drömstart i seriefinalen mot Eneby. Det hjälpte inte. Norrköpingslaget vände och vann med 3–1. "Jobbigt att förlora – det var ingen 3–1-match".

Jobbigt. Mohmmad Jafr och Simon Larsson fick konstatera att det blev förlust mot Eneby.

Fotboll2018-05-19 17:01

Det säger VIF-tränaren David Lindgren.

Vi ska direkt säga att det var en mycket bra division tre-match vi fick bevittna på Maxivallen den här lördagseftermiddagen.

Tabelltvåan Vimmerby inledde matchen i ett ursinnigt tempo. Serieledande Eneby hängde inte alls med i svängarna när VIF-spelarna svärmade som ilskna bin kring hemmaspelarna.

Redan i den första minuten small det. Adam Kisitu kom fri, utmärkte Enebymålvakten Oscar Wikström räddade. Det hjälpte föga. Niklas Gunnarsson var skoningslös och satte 1-0 för det vitklädda VIF-laget.

– Vi kunde inte börja matchen så mycket bättre. Det fanns tendenser till fler mål, säger David Lindgren.

Men matchen kom att ändra karaktär. Eneby, som värvat friskt och starkt inför säsongen (flera spelare med division ett-rutin), hämtade sig efter den inledande "chocken". Och ganska snabbt kom repliken. Erik Rydgren sköt något överraskande in 1-1 i högerposition. Strax efteråt kom även 2-1, då Robin Eliasson rakade in en stolpretur.

Hastigt och mindre lustigt för gästerna, så hade matchen vänt.

– Eneby är tunga och starka offensivt, sedan har de ju nästan maximal utdelning på sina chanser.

Jo, så var det. Tre mål på fyra skapade möjligheter. Eneby utnyttjade ett bolltapp på mitten av VIF och Daniel Källsholm nickade snyggt in 3-1 via stolpen.

Vimmerby satte full fart i andra halvlek och skapade också en del lägen. Rickard Thuresson och Mohammad Jafr var närmast att näta.

– Eneby hade inte mycket i andra, men samtidigt borde vi nog ha skapat ännu mer målchanser, menar Vimmerbys assisterande tränare Håkan Carlsson.

Båda lagen tröttnade något i solgasset och matchen tappade i tempo. Trots det var ändå intensiteten hög.

Drygt tio minuter före slutet fick matchens kanske bäste spelare, mittbacken Ted Åström Åberg, sitt andra gula kort och blev utvisad. Matchen slutade 3-1.

– Det är aldrig roligt att förlora, men det känns ändå okej på något sätt. Killarna jobbar stenhårt i 90 minuter och vi kan inte begära så mycket mer. Eneby var samtidigt ett fysiskt och spelskickligt lag, säger David Lindgren.

Hans tränarkollega Mujo Zelic, var mycket nöjd efteråt:

– Det här var vår bästa insats hittills. Tidigare har vi spelat lite ängsligt, inte nu. Det här var en mycket bra match tycker jag, från båda lagen. Min känsla är att det kommer att stå mellan oss, Vimmerby och Assyriska.

Eneby vann alltså den tidiga seriefinalen och VIF fick sin förlustnolla spräckt.

3-1

Eneby-Vimmerby

Division 3

Målen: 0-1 (1) Niklas Gunnarsson, 1-1 (10) Erik Rydberg, 2-1 (14) Robin Eliasson, 3-1 (36) Daniel Källsholm.

! Vimmerbys fysik. Laget jobbade kopiöst i 90 minuter. Imponerande. ? VIF fick ingen utdelning på sina fasta situationer. Höga lyror var inte modellen.