ÅFF bröt trista trenden: "Hade bra fart i benen"

En poäng i bortamötet med Tvååker var en vunnen poäng för Åtvidabergs FF i division 1-fotbollen. Poängfixare: Adam Larsson.

Adam Larsson gjorde mål för ÅFF.

Adam Larsson gjorde mål för ÅFF.

Foto: Peter Calén

Fotboll2021-07-04 11:56

– Det blev en matchbild som inte passade oss något vidare, men vi lyckades ändå få med oss en poäng och det var väl helt okej, sa anfallaren i Correns webbsändning.

Rätt så.

Motalakillen har haft en något annorlunda fotbollsvår med utlåning från AFC Eskilstuna till ÅFF. Där har det mestadels blivit spel från start, men nu inledde han på bänken och kom in tidigt i andra halvlek. Sedan dröjde det inte länge förrän han med vänstern skickade in kvitteringen till 2–2 och mer än så blev det inte, även om främst hemmalaget hade några chanser att avgöra i slutet.

Men med storspelande målvakten Joel Sundell i spetsen höll nykomlingen emot och säkrade en viktig poäng i fajten kring nedre strecket.

– Jag hade bra fart i benen och låg rätt när chansen dök upp. Solen sken, det var varmt och skönt och en bra plan att spela på. Då är det kul med fotboll, sa Larsson.

Tvååker hade spelat mycket oavgjort hemma. ÅFF hade spelat mycket oavgjort borta.

Hur det slutade?

Oavgjort.

Vad annars?

Då ska ni veta att lagkaptenen Daniel Rambin snyggt sköt 0–1 på volley innan Tvååker vände med dubbla mål i första halvlek. Det såg inget vidare ut för ÅFF, men efter tuffa juni med bara tre raka förluster och bara två poäng på fem matcher blev det en bättre start på juli.

Noterbart: poäng i sex av sju matcher på bortagräs så här långt.

– Vad det beror på? Ingen aning. Kanske för att det är roligt att komma ut och upptäcka Sverige efter ett coronaår som det här, sa Adam Larsson och skrattade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!