Ny trÀnare och nytt serieupplÀgg: "Vara med i toppen"

Ny trĂ€nare – och nytt serieupplĂ€gg. Kan Rosenfors IK bli att rĂ€kna med pĂ„ allvar i Ă„r? Det Ă€r förhoppningen. "VĂ„r ambition Ă€r att vara med i toppen", sĂ€ger trĂ€naren Niclas Schultz.

Niclas Schultz Àr ny  trÀnare i Rosenfors IK.

Niclas Schultz Àr ny trÀnare i Rosenfors IK.

Foto: Privat

Fotboll2023-04-20 11:43

AVSPARK 2023

Niclas Schultz (f.d. Skoog) Àr ny trÀnare för Rosenfors IK inför den hÀr sÀsongen. Om namnet lÄter bekant, sÄ Àr det förmodligen för att 29-Äringen Àven Àr elitdomare i bandy.

Men nu Ă€r det fotboll som gĂ€ller. Hans RIK gĂ„r in i en ny division 4-sĂ€song, som ser ut att bli vĂ€ldigt annorlunda. Åtminstone om man ser till serieupplĂ€gget. Lagen spelar först enkelmöten, innan serien delas om. Precis som man gjort i vissa serier pĂ„ damsidan i Östergötland tidigare.

– Vi har som mĂ„l att vara dĂ€r uppe bland de frĂ€msta och ta oss vidare bland de bĂ€sta lagen, sĂ€ger trĂ€naren.

Hur ska man gör det, dÄ? Jo, med ett ganska sÄ ungt lag och ett grundspel som fungerar.

– 80 procent av laget Ă€r spelare mellan 15 till 18 Ă„r. Sen Ă€r det en handfull som Ă€r över 20. Men jag mĂ„ste sĂ€ga att jag Ă€r vĂ€ldigt imponerad av de unga tjejerna. Deras vilja att utvecklas Ă€r fantastisk och det har varit vĂ€ldigt roligt att jobba med dem, berömmer Schultz.

Vad har ni fokuserat pÄ under försÀsongen?

– Mycket grunder och att sĂ€tta positionsspelet pĂ„ planen. Det gĂ€ller att fĂ„ in de yngre tjejerna i hur de ska röra sig pĂ„ planen och sĂ„ vidare. Vi har spelat fyra-fem matcher och har tagit steg för varje match. Bland annat sĂ„ har vi jobbat med tre centrala mittfĂ€ltare och att bli mer tajta i de centrala delarna av planen överlag. 

Niclas Schultz lyfter fram en av de mÄnga unga spelarna i laget.

– Lisen HĂ€gg. Hon Ă€r bara 15 Ă„r men det syns inte pĂ„ sĂ€ttet hon spelar. Det kĂ€nns tryggt att ha henne pĂ„ innermittfĂ€ltet.

Vi nĂ€mnde tidigare ocksĂ„ att det finns ett gĂ€ng med rutinerade spelare. Emma Adolfsson, spelande trĂ€nare förra sĂ€songen, Ă€r en av dem som fĂ„r ta stort ansvar 

– Det mĂ€rks att hon var spelande trĂ€nare förra Ă„ret. Hon coachar spelarna hela tiden nu ocksĂ„ och har stor betydelse för oss. Det Ă€r mycket vĂ€rt att ha henne ute pĂ„ planen. 

Rosenfors trupp: Emma Adolfsson, Emma Steinholtz, Farhangiz Barakzai, Jasmin Eneroth, Jennifer Bogren, Julia Blansch, Julia Älvehag, Lina Pettersson, Lisen HĂ€gg, Lova Johansson, Maria Gylseth, Meja Johansson, Olivia Örmander, Paulina Nordlund Runeson, Phillipa Johansson, Puhiza Ajdini, Saranda Mahmutaj, Seham Takori, Wilda Front, Celine HĂ€gg, Ellen Flöisbon. 

Rosenfors laddar för en bra sÀsong i fyran.
Rosenfors laddar för en bra sÀsong i fyran.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!