Besvikelse i VIF-lägret efter tappet: "Var irriterad efteråt"

Här är lagen som vägrar att förlora: Vimmerby och Waggeryd. Båda lagen är fortfarande obesegrat efter sex omgångar. Matchen slutade 1–1 och VIF-tränaren Fredrik Falkevall var besviken efteråt: "Vi följer inte det vi sagt innan".

Glädje i Waggeryd. En kanonfrispark ledde fram till slutresultatet 1-1.

Glädje i Waggeryd. En kanonfrispark ledde fram till slutresultatet 1-1.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2024-05-12 18:20

Spelmässigt är en sak.

Antal skapade målchanser en helt annan.

På den första punkten var det helt rättvist att det slutade med delad pott. På den andra, nä...där hade Vimmerby klar övervikt och borde ha vunnit.

– Jo, så kanske det är. Det var väl en av få saker som jag är nöjd med. Vi skapar ändå mycket framåt, men jag var faktiskt riktigt irriterad direkt efter matchen, menar Falkevall som hade hunnit samla sig en aning innan vårt snack.

Med det sagt, så var han ändå missnöjd med lagets prestation.

Om han var överraskad över att gästerna bjöd på så bra motstånd? Inte alls.

– Jag varnade ju för dem innan och ibland gör det ont att man har rätt, haha.

undefined
Så långt allt bra. Här har precis Selatin Shaljani prickat in 1-0 för VIF.

Vad tycker du inte fungerade?

– Framför allt tycker jag inte att vi har den där goa kämpaglöden. Det såg faktiskt lite håglöst ut. Och jag har väldigt svårt att i så fall förstå varför. Det snackades om att det var tungt att springa i värmen, men jag vet inte. Bolltempot var också för lågt och vårt presspel fungerade inte som vi ville.

Hur som helst var det VIF som öppnade målskyttet. Selatin Shaljani visade återigen prov på sin skottförmåga och sina skickliga avslut. I högerposition vek han in från kanten och satte bollen distinkt i bortre. 1–0.

Efter det tog Vimmerby över och styrde spelet. Flera gånger var det nära 2–0, men då klev Waggeryds målvakt Tobias Lundgren fram och agerade rena väggen. Gästerna skapade i princip ingenting första 45.

– Synd att vi inte fick in ett mål till där, funderar Falkevall med blicken vänd ut mot konstgräsmattan.

Efter paus handlade det mycket om Waggeryd. De var tunga, smarta och var svåra att ta bollen ifrån. De lyckades också på ett helt annat sätt hitta in i rätt ytor offensivt, som gång på gång sårade Vimmerby. Det kändes som att det bara var en tidsfråga innan kvitteringen skulle komma. Men efterhand bedarrade deras tryck, VIF jämnade ut spelet – då kom 1–1. Och det var ett fantastiskt vackert mål, signerat Christofer Frisenette-Fich. Han knorrade snyggt in en frispark i nättaket, otagbart för VIF-målvakten Gustaf Johansson.

Efter kvitteringen hade Vimmerby flera fina försök, men något mer mål blev det inte.

Därmed är sviten för båda lagen intakt. Fredrik Falkevall var klar över en sak.

– Vi måste definitivt upp en nivå om vi ska kunna rå på Hjulsbro på fredag. De spelar i ett mycket högre tempo än Waggeryd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!