Besvikelsen efter finalförlusten: "VÀldigt nÀra"

EM-guld i fjol. Men England lyckades inte att gĂ„ hela vĂ€gen i VM och fick nöja sig med silver efter finalförlust mot Spanien, 0–1. –Det Ă€r blandade kĂ€nslor, stolthet och besvikelse, sĂ€ger lagkapten Millie Bright.

Mary Earps (vÀnster) och Millie Bright (höger) deppar efter den tunga finalförlusten i VM i Sydney.

Fotboll2023-08-20 15:57

Olga Carmona gav spanjorskorna ledningen i den 29:e minuten – ett mĂ„l som visade sig rĂ€cka till nationens första VM-guld pĂ„ damsidan.

Spanien höll undan och besegrade England med 1–0 i finalmatchen i Sydney.

– Vi Ă„ker hem med huvudet högt, men det Ă€r blandade kĂ€nslor. Stolthet och besvikelse. I andra halvlek gav vi allt, men vi tog inte vara pĂ„ chanserna. Och det mĂ„ste man göra i en VM-final och speciellt nĂ€r man möter ett skickligt pass som Spanien, sĂ€ger Millie Bright och fortsĂ€tter sedan med att hylla laget:

– Vi visade karaktĂ€r och vilka vi var i andra halvleken. Bytena hjĂ€lpte oss att behĂ„lla bollen inom laget och vi visade mentalitet. Jag Ă€r stolt över laget och vi kommer komma tillbaka.

Förbundskapten Sarina Wiegman, som ledde laget till EM-guld pÄ hemmaplan 2022, var besviken men medgav samtidigt att Spanien förtjÀnade segern.

– De har varit den hĂ€r turneringens bĂ€sta lag nĂ€r det gĂ€ller att hĂ„lla i bollen. Men vi kunde ha vunnit, vi var vĂ€ldigt nĂ€ra.

Wiegman sÀger pÄ presskonferensen efter matchen att hon trodde att hennes lag skulle vakna efter Mary Earps straffrÀddning i den andra halvleken.

– NĂ€r Mary rĂ€dde straffen sĂ„ tĂ€nkte jag ”nu kommer vi göra mĂ„l, vi kommer göra 1–1”. Men det gjorde vi inte.

– Alla var vĂ€ldigt besvikna över att vi inte vann matchen. Men vi kan vara vĂ€ldigt stolta över oss sjĂ€lva, trots att man kanske inte kĂ€nner sĂ„ nu.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!