Här är de som tar plats i elvan: "Outtröttlig"

Veckans elva kommer här. Det är en blandning av spelartyper och lirare från olika lag. Den här veckan valde vi att ha en anfallstrio helt från Kinda kommun.

Mustafa Kadiric, Simon Larsson och Herman Lynbech är tre av spelarna i Veckans Elva.

Mustafa Kadiric, Simon Larsson och Herman Lynbech är tre av spelarna i Veckans Elva.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-08-29 11:53

MÅLVAKT

Fredrik Ströberg Kindstrand, Storebro

Storebros rutinerade målvakt var enormt bra när SIF var nära att plocka poäng (1–2) borta mot Tjust. Ströberg Kindstrand briljerade särskilt i den andra halvleken, då han stod för några blixtsnabba reflexräddningar på fina avslut från Tjustspelarna. 

BACKAR

Simon Larsson, Vimmerby

Energisk, outtröttlig, ständigt på språng. Det är några av egenskaperna som Simon Larsson har och som han visade mot Kisa. Betyder mycket för Vimmerby med sin inställning och löpförmåga. Nu spelar han högerback och gör det väldigt bra. Han är, enligt mig, ännu bättre som central mittfältare. 

undefined
Gullringens Alexander Svartz.

Alexander Svartz, Gullringen

Låt vara att 1–1 hemma mot Tenhult var något av en missräkning. Gullringen knaprade ändå in på både tabellettan och tabelltvåan. I vanlig ordning gjorde mittbacksparet Ola Lindblom och Alexander Svartz en bra match. Vi väljer kapten Svartz i vår elva. 

Gzim Gelici, Lojal

Kanske inte helt rätt position för den snabbe teknikern, men här får han vara försvarsspelare i alla fall. Var en av många duktiga spelare i Vena-laget som körde över Gamleby. 

MITTFÄLTARE

Ibrahim Haddar, Hultsfred

Vilka steg HFK-talangen tagit i år. Visade redan förra året att här finns potential i massor. Nu är Ibrahim ännu bättre. I en intervju i Vimmerby Tidning förra veckan berättade han bland annat om att han har stora planer med sin fotboll. Mot Stensjön (4–2) gjorde han en ny bra match och stod också för den viktiga 2–2-kvitteringen. 

Herman Lynbech, Djursdala

Den ettrige och rivige mittfältaren har bidragit precis med det DSK ville ha när lånet från Gullringen blev klart. I Herman Lynbech vet de att de alltid får en spelare som jobbar hårt, är kompromisslös och tuggar på – i 90 minuter. I derbyt mot Södra i var han en av lagets bästa. 

Jetmir Shehi, Lojal

Vad kan stoppa SK Lojal? Inte mycket som det verkar. Mot Gamleby tog serieledarna en ny klar viktoria. De rödsvarta vann med hela 7–1 och laget stormar mot serieseger. Jetmir Shehi gjorde en ny stark insats och imponerade med sin fina teknik och bollbehandling. 

Leo Stolt Målilla

På förhand var jumbon Långemåla ett lag som topplaget Målilla "bara" skulle besegra. Och visst. Så blev det. Målilla segrade med klara 5–0. Snabbe Leo Stolt var en av de mest framträdande spelarna i Målilla. Vinsten innebar också att laget gick upp som ny tabelltvåa bakom Fågelfors. På torsdag väntar en het toppmatch hemma mot serietrean Fliseryd. 

undefined
Arvid Borell Hägerstads IF

ANFALLARE

August Storm, Kisa

Det blev visserligen en blytung förlust för Kisa, men lagets unge anfallare var riktigt bra. Med sin snabbhet, kreativitet och förmåga att hitta rätt ytor, skapade han oreda i Vimmerbys försvar. Inte minst då i den första halvleken. Stod också för ett snyggt ledningsmål fram till 1–0. 

Mustafa Kadiric, Slätmon

Trots att Slätmon är ett bottenlag i sexan, så har SBK en spelare i toppskiktet av skytteligan: Mustafa Kadiric. Mot Derby B (3–5) blev det tre nya fullträffar och elva totalt i år. Kadiric fortsätter alltså att leverera. 

Arvid Borell, Hägerstad

Ett, två, tre. Arvid Borell fixade ett hattrick när Hägerstad tog en viktig seger hemma mot Skeninge med 4–2. Nu har han gjort åtta mål den här säsongen och är mycket viktig för HIF i kampen om nytt kontrakt i division fem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!