Debut för Greger - men da Silva får vänta

Det blev förlust med 0-4 (0-1) för Kisa BK i träningsmatchen mot division 4-klubben Boxholms IF. Nyförvärvet Alberis da Silva fanns inte med, däremot tre provspelare.

Kisa BK var numret för små för Boxholms IF.

Kisa BK var numret för små för Boxholms IF.

Foto: Arkivbild

Fotboll2020-07-27 21:31

Greger Johansson gjorde under måndagskvällen sin första match som huvudtränare för division 5-klubben Kisa BK. Tufft motstånd väntade i form av Boxholms IF. 

– Vi provade ett helt nytt spelsystem och grabbarna gör det bra. Dessutom hade vi tre provspelare och det var mycket som var nytt och det är ont om tid innan höstsäsongen börjar, säger Greger som inte vill namnge någon av spelarna. 

– De saknar matchtempo i dagsläget men skulle höja nivån, så mycket kan jag säga. Två av dem är kontrakterade men jag har goda förhoppningar om att vi kan knyta till oss åtminstone någon av dem. 

Med mindre än två veckor till serien återuppstartar för KBK är det många pusselbitar som ska falla på plats. 

– Det rann i väg på slutet och det är lite oroväckande för det kändes onödigt, men det är inget snack om att Boxholm är bättre än oss över 90 minuter, säger Greger. 

Vad var tanken med att möta ett lag från en högre division?

– Vi har ju tidigare mött lag från högre nivåer, senast i Kisapokalen. Förhoppningen är att vi får upp tempot så att vi kan spela den snabba och attraktiva fotboll vi vill. 

I nuläget finns inga fler träningsmatcher inbokade men enligt Greger löser sig det snart. 

Och hur var det då med det exallsvenska nyförvärvet Alberis da Silva som skulle debutera för KBK? Den här gången löste det sig inte med barnvakt. 

– När han väl är med kommer han att tillföra rutin och trygghet och jag vet vad han går för.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!