Derbyhjälten efter segern: "Jävligt skönt"

Vimmerby IF stod som segrare i lördagens derby mot rivalen Kisa BK. Martin Brtan blev stor hjälte för VIF med sitt avgörande mål i 2-1-segern.

Martin Brtan blev stor hjälte i derbyt mot Kisa.

Martin Brtan blev stor hjälte i derbyt mot Kisa.

Foto: Samuel Josefsson

Fotboll2023-08-26 15:42

Kisa BK fick en drömstart i det lokala derbyt borta mot Vimmerby IF där otroligt viktiga poäng stod på spel för båda lagen som vill undvika nedflyttning.

KBK:s August Storm gjorde 0-1 till gästerna redan efter sex minuter in i den första halvleken. VIF skulle sedan komma tillbaka målmässigt när Haris Dreco gjorde 1-1 från elva meter när han överlistade Kisamålvakten Jaylani Ali från straffpunkten.

Precis som I ett derby innehöll matchen mellan VIF och Kisa mycket känslor. Det blöta gräset gjorde att det bjöds på en del hårda glidtacklingar.

Vimmerby var ett strået vassare och vann till slut med 2-1 Martin Brtan fick göra en kasse efter en tilltrasslad situation.

Det var hans första mål i VIF-dressen.

– Otroligt viktig den här segern, vi behöver dem här tre poängen. Speciellt efter förra matchen. Skönt att det släppte för oss. Skönt att göra mål med. Jävligt skönt att vinna, säger Brtan.

Huvudtränaren Patrik Gunnarsson hyllar Martins insats.

– Han gör ett bra inhopp. Jätteskön seger men den sitter lite för hårt. Den är rättvis men de börjar första tio bättre än oss. Efter det höjer vi upp spelet och gör det bra. Som helhet var det en rättvis seger, säger Patrik Gunnarsson.

Kisa-tränaren Patrik Karlsson efter derbyförlusten.

– Det är snöpligt. Vi har en bra struktur i det. Tråkigt att det blev som det blev. Jag tycker killarna förtjänar en poäng, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!