Nu är degraderingen nära – "Det är jobbigt just nu"

Ny tung uddamålsförlust. Nu är degraderingen nära för Kisa BK. "Det känns jättejobbigt. Vi gör en bra match mot Adas", säger tränaren Alberis Da Silva efter 0–1-förlusten.

Kisa BK föll tungt med uddamålet mot Adas United.

Kisa BK föll tungt med uddamålet mot Adas United.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-02 20:52

Det fanns ett litet, litet hopp. Då var i princip en trepoängare in på kontot ett måste. Så blev det inte. Det hjälpte inte att jumbon stod upp på ett bra sätt mot topplaget Adas United hemma på Kisa IP. Återigen tvingades KBK konstatera att de förlorade. Och det med minsta möjliga marginal. 

– Jag tycker absolut inte att det är straff till dem, menar Alberis Da Silva och suckar. 

Straff blev det i vilket fall efter en handssituation efter en hörna i den 34:e minuten. Musa Rachow Yacob var stensäker när han klev fram och placerade bollen invid ena stolpen. 0–1. Målet skulle visa sig bli matchens enda. 

– Vi har några få chanser, men tyvärr skapar vi för lite den sista tredjedelen på planen. Vårt försvarsspel är annars jättebra. Adas har inte så många lägen. Jag tycker inte att Adas vinner rättvist. Vi ska ha minst en poäng, säger Alberis Da Silva. 

Kisa hade förvisso en boll i nät, men det dömdes bort för knapp offside. 

Med bara fem omgångar kvar att spela har Kisa BK ett hopplöst läge. Precis allt tyder på att laget kommer att åka ur trean. Da Silva har ändå inte helt tappat hoppet:

– Det finns fortfarande en liten, liten chans att vi ska nå kval. Men då måste vi vinna alla matcher som är kvar att spela och Vimmerby förlora alla sina. Vi ska ändå göra allt vad vi kan. 

KBK-tränaren lyfter fram defensiven mot Adas och hyllar målvakten Jaylani Ali, Kevin Dahl, Hannes Blomberg och Hruy Tsegay Zeweldi lite extra. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!