Kisa var starkast i bottenmötet

Kisa BK har inte radat segrar den senaste tiden och på söndagen mot Hvetlanda fick man jubla. Det blev seger med 4-1 på hemmaplan. "Vi var kompakta som lag och alla jobbade framåt, det var en bra seger", säger Alberis Da Silva.

Kisa BK vann bottenmötet mot Hvetlanda.

Fotboll2023-09-24 20:19

Både Kisa BK och Hvetlanda har haft en tuff säsong och det står redan klart att lagen kommer åka ur trean och spela i division 4 nästa säsong. Kisa har pratat mycket om att man vill avsluta sejouren i division 3 på ett bra sätt efter den tunga tiden och i bottenmötet mot Hvetlanda kom tre efterlängtade tre poäng efter seger med 4-1.

Kisa fick en drömstart på matchen när man tog ledningen redan efter elva minuter och sedan blev det islossning i den andra halvleken då bollarna bara ramlade in.

– Det känns bra och vi var kompakta som lag och alla jobbade framåt. Vi har haft problem tidigare matcher att vi har släppt till mycket bakåt men mot Hvetlanda spelar vi bra defensivt. Det var en bra seger, säger Kisa BK:s huvudtränare Alberis Da Silva.

Erik Troqe var en av matchens bästa spelare för Kisa i bottenmötet med sina två mål.

– Han gjorde det som vi hade tänkt innan från hans position och han gjorde det bra.

Kisas två andra mål gjordes av David Thollander och Vinicius Rodrigues. Vinicius var en spelare som Alberis Da Silva valde att lyfta fram efter slutsignalen.

Två omgångar återstår för Kisa BK i division 3 och nästa helg möter man Hemgårdarna på bortaplan. Sedan i sista omgången väntar Västerviks FF på hemmaplan.