Fält: "Vilka otroliga krigare vi är"

Har Västerviks FF vaknat nu? Svårt att säga. Men mot jumbon Kalmar AIK blev det i alla fall en sällsynt viktig seger.

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2018-05-25 21:13

Måstematch. Ödesmatch. Nyckelmatch.

Alla tre stämde på förhand ganska bra in på VFF-besöket till anrika Fredrikskans.

Därför var det märkbart hur både glad, men kanske framför allt lättad, tränaren Magnus Fält var efteråt.

– Vilka krigare vi är. Precis innan matchen fick vi återbud av både (Christoffer) Sjöblad och (Love) Bertilsson. Så vi åkte med två avbytare och gör en helt otrolig kämpainsats, förklarar Fält.

Att det varit grus i VFF:s anfallsmaskineri, under i stort sett hela säsongsinledningen, kan nog de flesta dock skriva under på. Fält har påpekat det. Och flertalet av spelarna likaså.

Mot Kalmar såg det också länge ut att sluta 0–0.

Men då, med fem minuter kvar, snodde anfallaren Petter Olovsson bollen av hemmamålvakten och serverade Daniel Fristedt helt öppet mål.

– Vi kanske inte skapade så mycket idag heller. Kalmar AIK var definitivt bättre än tabellplaceringen, och tryckte ner oss i vissa perioder. Men jag kan inte låta bli att tycka att vi är värda det här. Äntligen, ler Fält, med sången från omklädningsrummet i bakgrunden.

Under vårsäsongen spelar VFF många fredagsmatcher. Så även kommande vecka då topplaget Pukeberg är näst ut att besöka Bökensved.

– Helt ärligt tror jag faktiskt att det kan passa oss. Vi brukar ha en tendens att göra bättre matcher mot bättre lag.

– Det enda jag egentligen oroar mig för är de skador och avstängningar som börjar komma. Vår tunna trupp är otroligt känslig för det. Fast nu vill jag bara njuta ett tag, avslutar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om