Islossning för Kisa BK

Kisa BK ligger sist i division fem. Men efter lördagens överkörning av Stegeborg kan KBK nu börja blicka uppåt, även om det fortfarande ser mörkt ut.

Anton Holms Kisa körde över Stegeborg under lördagen.

Anton Holms Kisa körde över Stegeborg under lördagen.

Foto: Ossian Mathiasson

Fotboll2018-08-11 21:09

KBK hade bara tagit en poäng inför lördagens möte med Stegeborgs IF på hemmaplan. Stegeborg hade i sin tur plockat 19 poäng, men det verkade Kisa inte bekymra sig ett dugg över.

KBK vann matchen med förkrossande siffror, 8–2, och visade att de blir att räkna med framöver, trots att det är sex poäng upp till kvalplatsen.

– Det blev en annorlunda dag och match och de flesta var glada och lite lättade över vinsten. Vi får äntligen göra lite mål och följer matchplanen, säger Kisa-tränaren Robert Wass och fortsätter:

– I halvtid leder vi med 3–0 och det hade egentligen kunnat vara mer. De (Stegeborg) har en period på en kvart i mitten av den första halvleken där de sköljer på rätt så bra men de skapar inte några farligheter ändå.

Vad var det som stämde i dag som inte stämt tidigare?

– Vi kanske hade det flytet vi saknat innan. De småstudsarna som inte gått vår väg förut gjorde det nu och sen så gjorde spelarna det bra individuellt också. Det var mer lättnad och flyt i vårat anfallsspel nu, säger Robert Wass.

Inför höstsäsongen plockade Kisa in skyttekungen Albert Kargbo och Gustav Björklund från Horn/Hycklinge i hopp om att få fart på laget och poängskörden. Fortsätter det så här kanske de gula kan lösa nytt kontrakt i femman. Man står nu på fyra poäng i serien.

Albert Kargbo svarade för fyra av de åtta målen i Kisas kross. Resten gjordes av Anton Holm, Hampus Härnström, Edwin Andersson och Marwan Al-Inizi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!